DOLAR
32,5157
EURO
34,9332
ALTIN
2.423,79
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Ak Parti’den asgari ücrete destek taşerona kadro

AK Parti, 1 Kasım’daki seçimler öncesinde vatandaşın karşısına “ekonomi” odaklı bir bildirgeyle çıkıyor. 4 Ekim’de açıklanacak bildirgede asgari ücretin artırılması ve belli şartlardaki taşeron işçilerin kamuda kadroya alınması gibi vaatler dikkat çekecek

ZÜBEYDE YALÇIN

AK Parti’nin heyecanla beklenen seçim bildirisinden “asgari ücret ve taşeron” sürprizi çıktı. Yarın detayları açıklanacak bildirgede asgari ücretin yükseltilmesi için vergilerin bir bölümünün devlet tarafından sübvanse edilmesi, belli özellikleri taşıyan taşeron işçilerin de kadroya alınması gibi vaatler yer alıyor. AK Parti, seçim bildirisini yarın yapılacak tanıtım töreninde kamuoyu ile paylaşacak. Bildirge, ekonomi ağırlıklı olacak. Memur, çalışan, emekli başta olmak üzere dar gelirlilere dönük vaatler ön plana çıkarılacak. İŞVERENİN YÜKÜ AZALACAK

Bildirge, çalışan kesimin yaşam standartlarının iyileştirilmesine odaklanıyor. Net 1.000 lira olan asgari ücretin yükseltilmesi hedefleniyor. Buna karşılık işverenin yükselen maliyetler nedeniyle eleman çıkarmasının önüne geçmek için de önlemler alınacak. Vergilerin bir bölümünü devlet üstlenecek. 1.4 milyon taşeron işçiye yönelik çalışmalar da seçimden sonra hız kazanacak. Kamuda çalışan yaklaşık 400 bin taşeron işçi arasında belli şartları taşıyanların zaman içinde kadroya alınması da bildirgede yer alacak.

21 İLE YOĞUN İLGİ

Seçim çalışmaları kıl payı milletvekili kaybedilen ya da kazanılan 21 ilde yoğunlaşacak. Ancak son yapılan operasyonlar nedeniyle PKK’nın baskısının azaldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde özel bir çalışma yürütülecek. AK Parti, bölgeden çıkardığı milletvekili sayısına 10 kişi daha eklemeyi hedefliyor.


İktidar partisinin vaatlerinde bilhassa emekliler ve yoksullar gözetilecek. Prim eksiği olanlara kolaylık sağlanacak, asgari ücret artırılacak.

Yücel KAYAOĞLU

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yarın açıklanacak AK Parti’nin seçim beyannamesinde çalışan kesimlerden emeklilere, genç işsizlerden, öğrencilere, esnaf kesiminden tarım kesiminde çalışanlara kadar toplumun tüm kesimlerinin beklentilerini ve taleplerini karşılayacak vaatlere yer verilecek. Beyanname, iki farklı kitapçık halinde bastırılacak. Vatandaşlara dağıtılacak ve kampanyada kullanılacak beyanname kısa cümlelerden oluşan 100’e yakın başlıktan oluşacak. Diğer beyanname kitapçığında vaatlerin detayları yer alacak. Vatandaşın yaşam standardını artıran vaatlerin bulunduğu beyannamenin en önemli bölümünü, toplumun dezavantajlı kesimleri ile emeklilere yönelik yapılacak iyileştirmeler oluşturuyor. AK Parti kurmayları, 13 yıllık süre içinde Türkiye’nin alt yapı çalışmalarına, büyük projelerine kaynak ayırdıklarını, bundan sonraki süreçte ise asgari ücretle geçinen kesimler ile emeklilerin hayat standardını yükseltecek projelere ağırlık verileceğini dile getirdi. Bu kapsamda, asgari ücretin artırılması ile işverene gelecek ek yük devlet tarafından sübvanse edilecek. Böylelikle, işverenin maliyet artışını gerekçe göstererek, “çalışan sayını düşürmesinin” önüne geçilecek.

SON SÖZ BAŞBAKANDA

Emeklilere yılda bir kez ikramiye verilmesi, yaşını doldurmasına rağmen prim gün eksiği bulunan ve prim gün sayısı dolmasına rağmen emeklilik yaşının gelmesini bekleyen yaklaşık 600 bin kişiyle ilgili bir vaadin beyannamede yer alıp almayacağı konusundaki son kararı ise Başbakan Davutoğlu’nun vereceği belirtiliyor. 2000 sonrası emekli olanlarla ilgili yaşanan intibak problemine ilişkin bir çözüm teklifinin de beyannamede yer alacağı ifade ediliyor.

400 bini kamuda, 800 bini de belediyelerde çalışan taşeron işçiler için kısa süre içinde bir düzenleme yapmak yerine, detaylı bir personel rejimi düzenlemesi yapılarak tüm çalışanların bu kapsamda değerlendirilmesi planlanıyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması bu çerçevede gündeme gelebilir.

AK Parti, 7 Haziran’da kıl payı milletvekilliği kaçırdığı 21 il için de ayrı bir kampanya hazırladı. Başbakan Davutoğlu, önce tüm adaylarla gruplar halinde görüşecek. Söz konusu 21 ille ilgili ise ayrı bir toplantı yapılacağı belirtiliyor.

Türkiye, Sabah

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.