DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Adana’dan kötü haber

Önceki gün kaybolan ve bugün öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in katıl zanlısının yakalanması için özel ekip aktif rol oynadı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesindeki Tellidere Mahallesi’nde önceki gün annesi Hatice Akdeniz pazara gidince parkta oynamak için evden ayrılan Gizem dönmeyince durumu polise bildiren aile yakınları, kendi imkanlarıyla da kızlarını aramaya başladı. Polis ekipleri çevrede araştırma başlatırken, aile yakınları da fotoğraflarının bulunduğu afişleri asarak Gizem’den gelecek bir haber bekledi.

Bu süreçte Vali Hüseyin Avni Coş’un talimatıyla İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in koordinatörlüğünde özel ekip oluşturuldu. Bir taraftan arama çalışmalarını sürdüren özel ekip diğer taraftan ailenin yakınları ve çevredeki şüphelileri takibe aldı.

Aile üyelerinin Gizem’i pazar yerinde gördüklerini söylemeleriyle çalışmaları bu yönde yoğunlaştıran ekipler, ilk anlardan itibaren şüphelerini Gizem’in babası Mustafa Akdeniz’in amcasının oğlu olan S.A. (25) üzerinde yoğunlaştırdı. Ancak, Gizem’in pazar yerinde görüldüğü saatlerde S.A’nın başka yerde olduğunun belirlenmesi üzerine şüpheler yön değiştirdi. Bir süre sonra pazar yerinde görüldüğü belirtilen çocuğun Gizem olmadığı ortaya çıkınca yeniden S.A. üzerinde yoğunlaşan ekip, gözaltına aldıkları zanlının ifadeleri üzerine olayı çözdü.

S.A’nın verdiği bilgiler doğrultusunda Gizem’in cansız bedeni, Karaisalı yolundaki Rüzgarlıtepe bölgesinde ağaçlık alanda bulundu. Koli bandıyla ayakları bağlanan ve bıçaklanarak öldürüldükten sonra kısmen yakıldığı tespit edilen küçük kızın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Zanlının gözaltına alınması sürecinde iki aile arasında istenmeyen olaylar yaşanmaması için gerekli tedbirleri alan polis ekipleri, acı haberi daha sonra aileye verdi.

S.A’nın, emniyetteki ilk sorgusunda Gizem’in ablasıyla evlenmek istediği ancak ailenin buna karşı çıkması üzerine intikam duygusuyla Gizem’i kaçırdığını anlattığı öğrenildi.

Gizem Akdeniz’in kaybolması üzerine Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı CANKUR ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri ile gönüllü vatandaşlar, bölgede arama çalışması başlatmıştı. Helikopter destekli arama çalışmaları mahalledeki, parklar, oyun alanları, inşaatlar ve bahçeler ile sulama kanalında yoğunlaştırılmıştı.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.