DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

3 rekor birden

Temmuz ayında Ege İhracatçı Birlikleri tarafından kayda alınan ihracat, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yüzde 7’lik düşüşle 982 milyon 739 bin dolarla kalırken, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği aynı dönemde ihracatını yüzde 14 arttırarak 138 milyon 107 bin dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdı.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, aylık bazda tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaşırken, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde bulunan 12 ihracatçı birliği sıralamasında da 2014 yılında ilk kez zirvede yer aldı. EHKİB, son bir yıllık süreçte yaptığı 1 milyar 374 milyon 783 bin dolarlık ihracatla da ayrı bir rekora imza attı.

2014 yılının Ocak – Temmuz döneminde yüzde 15’lik ihracat artış hızı yakaladıklarını belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, yıl sonu için ortaya koydukları 1.5 milyar dolar ihracat hedefine emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti.
Türkiye’de döviz kurlarının uzun yıllar hazırgiyim ihracatını olumsuz etkiler bir seyir izlediğine dikkati çeken Kızılgüneşler, son 1 yıldır döviz kurlarının hazırgiyim ihracatını destekler konuma geldiğini bu değişimin de ihracat rakamlarına olumlu etki ettiğini vurguladı. Kızılgüneşler, “Döviz kurlarının olumlu etkisi yanında konfeksiyon firmalarımızın doğru ve güvenilir ticaret anlayışının olumlu etkisi var. Avrupalı firmalar artık bizleri üretici yada fasoncu olarak değil, stratejik ortak gibi görmeye başladılar. Bu değişimde ihracatta başarıyı getiriyor” şeklinde konuştu.

TASARIMA YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARIN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ

Tasarım mantalitesinin hazırgiyim üreticisi firmalarda son yıllarda ciddi bir gelişim gösterdiğini ve standart bir servis olarak verilmeye başlandığını anlatan Kızılgüneşler şöyle devam etti: “Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektörü olarak uzun yıllardır tasarımcı yetiştirme konusunda ısrarcı olmamızın sonuçlarını görmeye ve meyvelerini toplamaya başladık. Türkiye Hazırgiyim Sektörü, müşterilerine her mevsim koleksiyon sunan ve koleksiyon ihraç eden konuma geldi. Bu da ihracat rakamlarımıza olumlu yansıyor. Tasarımın itici gücüyle bu yıl sonunda 1.5 milyar dolar, 2023 yılında ise 5 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

İHRACATTA ALMANYA LİDER, İSPANYA İKİNCİ, İNGİLTERE ÜÇÜNCÜ SIRADA

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2014 yılının Ocak – Temmuz döneminde 838 milyon 717 bin 675 dolarlık hazırgiyim ihracatına imza atarken, 2013 yılının aynı dönemine göre ihracatını yüzde 15 arttırma başarısı gösterdi. Almanya, 214 milyon 234 bin dolarlık ihracatla en fazla ihracat yapılan ülke olurken, İspanya 139 milyon 628 bin dolarlık ihracatla ikinci sırada yer aldı. İngiltere, 81 milyon 933 bin dolarlık hazırgiyim ihracatıyla listede üçüncü ülke oldu.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.