DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Yabancılardan 1,7 milyar dolarlık alım

Yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul’da temmuz ayında 504 milyon dolarlık net alım yaparken, yıl başından bu yana gerçekleştirilen net alış 1 milyar 686 milyon dolara yükseldi.

Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre yabancı yatırımcılar temmuz ayında 504 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi. Yabancıların, haziran ayındaki 341 milyon dolarlık net satışının ardından temmuz ayında, şubat ayından beri devam eden alış eğilimine döndüğü görüldü. Temmuz ayı alımları ile birlikte yabancılar yıl başından bu yana toplam 1 milyar 686 milyon dolarlık net alım gerçekleştirmiş oldu.

BIST 100 ENDEKSİ YABANCI ALINCA YÜKSELİYOR

BIST 100 endeksi temmuz ayında net alış tarafında olan yabancı yatırımcılardan bulduğu destekle aylık bazda yüzde 4,67 yükseliş kaydetti. 2014 yılında ocak ve haziran aylarında net satış yaban yabancılar diğer 5 ayda net alış gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi de yabancı işlemlerine paralel olarak aylık bazda ocak ve haziran aylarında düşerken, yabancıların net alım yaptıkları diğer 5 ayda ise yükseliş meydana geldi.

Temmuz ayında net 504 milyon dolarlık alım yapan yabancı yatırımcılar haziran ayında 341 milyon dolarlık satış gerçekleştirmişti. Yabancı yatırımcılar, mayıs ayında 702 milyon dolar, nisan ayında 433 milyon dolar, mart ayında 680 milyon dolar ve şubat ayında ise 205 milyon dolarlık net alış gerçekleştirirken yılın ilk ayında ise 497 milyon dolar tutarında net satış yapmıştı.

Yabancıların alım tarafında oldukları beş ayda genellikle alışlarının banka hisselerinde yoğunlaştığı görülürken, temmuz ayında en fazla alım yaptıkları hisseler sırasıyla Akbank, Garanti Bankası, Net Holding, Ereğli Demir Çelik ve Halkbank olurken, en fazla satış yaptıkları hisseler ise Pegasus, Tekfen Holding, Tofaş Oto Fabrikaları, Enka İnşaat ve Asya Katılım Bankası oldu.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.