DOLAR
32,5631
EURO
34,7032
ALTIN
2.496,42
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

10. BİLECİK BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK FESTİVALİ

10. BİLECİK BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK FESTİVALİ MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI
Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 10.’su gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Festivali, gerçekleştirilen program ile başladı.
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa; Vali Süleyman Elban,  Garnizon ve 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, askeri ve adli erkan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrencileri katıldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, gösteriler yapıldı ve halk oyunları oynandı.
Gerçekleştirilen programda ayrıca yapılan geleneksel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından madalya ve hediyeleri taktim edildi.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”ÖNÜMÜZDEKİ YIL FESTİVALİMİZİ ULUSLARARASI BOYUTTA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, burada yaptığı konuşmada; tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de mutlu ve heyecanlı bir günü yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
”Gülüşümüzün sebebi, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız. Bu bizler ve sizler için büyük bir gurur, onur ve heyecanla kutluyoruz. Mutluyuz, gururluyuz ve geleceğe umutla ve heyecanla bakıyoruz. Bilecik Belediyesi olarak bizler de göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çocuklarımızı mutlu etmek ve güzel ortamlarda yetişmeleri için birçok güzel çalışmalar yaptık ve bugün de onlar için 10 yıldır düzenlediğimiz geleneksel çocuk festivalinde bir aradayız. İnşallah bizim bir geleneğimiz var. Yapmış olduğumuzda festival ve etkinliklerin 11.’sini sadece ulusal ve yerel düzeyde değil, uluslararası boyutta düzenlemeye çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl İnşallah bu festivalimizin uluslararası boyutta gerçekleştirerek, yurt dışından da çocuklarımızı, burada ağırlamak istiyoruz. Ben 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediğimiz bu festivalimizin, geleceğimize ve çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. ” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Vali Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer protokol üyeleri ile çocukların katılımıyla 10. Bilecik Geleneksel Çocuk Festivali’nin başlangıcı yapıldı.
Hava muhalefeti nedeniyle Kültür ve Kongre Merkezinde başlayan festival, havaların düzelmesiyle birlikte Cumhuriyet Meydanında devam edecek. Birbirinden güzel oyun grubu ve eğlenceli görselin olduğu Cumhuriyet Meydanında çocuklar, 23 ile 29 Nisan tarihlerine kadar gönüllerince eğlenecek.
Çocuklar, festival etkinlikleri kapsamında ayrıca Bilecik Belediyesi tarafından Pelitözü Gölpark’ta çocuklar için hazırlanan Lunapark’ta da iki gün boyunca ücretsiz olarak faydalanacaklar.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.