DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

WAIPA İstanbul’a taşınıyor

Kurulduğu 1995 yılından bu yana merkezi Cenevre’de bulunan Dünya Yatırım Ajansları Birliği – WAIPA’nın Merkez ofisi; Cenevre’den İstanbul’a taşınıyor. İstanbul’da düzenlenen WAIPA Dünya Yatırım Konferansı sırasında toplanan Genel Kurul oylamasında alınan karar uyarınca; Uluslararası Doğrudan Yatırımların dünya merkezi Ocak 2015 tarihinden itibaren İstanbul olacak.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı başkanlığında İstanbul’da gerçekleşen Dünya Yatırım Ajansları Birliği – WAIPA Genel Kurulunda; oylama sonucunda; Birliğin 20 yıllık merkezinin Cenevre’den İstanbul’a taşınması kararı alındı. Fiiline bugün itibarı ile geçerli olan karara istinaden; altyapı hazırlıklarının tamamlanması ile birlikte merkez fiziksel olarak Ocak 2015 döneminde İstanbul’da faaliyetlerini sürdürecek.

Ocak 2014’te Güney Afrika Cumhuriyeti’nde gerçekleşen WAIPA Yönetim Kurulu toplantısında; dünyanın 130 farklı ülkesinden 175 ulusal ve bölgesel yatırım ajansı üyesi bulunan WAIPA Başkanlığına seçilen Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Başkanlık döneminde ilk hedeflerinin WAIPA Merkezi’nin Cenevre’den İstanbul’a taşınması olduğunu ifade etmişti.

İstanbul’un WAIPA’ya ev sahipliği yapmasının, İstanbul Finans Merkezi vizyonu stratejisi ve eylem planı ile de paralellik arz ettiğine dikkat çeken, Aycı, “Bu karar ile, İstanbul, dünyanın 130 ülkesinin direkt olarak üst yönetimine hitap eden ajansların tepe kuruluşunun merkezi haline gelecektir. Böylelikle, uluslararası doğrudan yatırımlar hakkındaki en önemli referans kuruluşlardan biri raporlarını Türkiye’den dünyaya duyuracak, iki yılda bir dünyanın en prestijli UDY (Uluslararası Doğrudan Yatırım) organizasyonu Türkiye’de gerçekleştirilecektir” dedi.

WAIPA HAKKINDA

Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) 1995 yılında İsviçre’nin Cenevre kentinde kurulmuştur ve dünyanın 130 ülkesinde faal olan toplam 170 ulusal ve bölgesel yatırım promosyon ajansı bu organizasyona üyedir.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.