DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
18°C
Bilecik
18°C
Açık
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Çok Bulutlu
20°C

Ukrayna krizi Türkiye’ye yansımaz

Taner Yıldız, Bakanlığının ev sahipliğinde, İslami Kalkınma Bankası ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında düzenlenen “Sürdürülebilir Enerji Çözümlerinin Yaygınlaştırılması Bölgesel Konferansı”nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“UKRAYNA KRİZİ TÜRKİYE’YE YANSIMAZ”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ukrayna’daki kriz sebebiyle Rusya’ya uygulanan yaptırımların Türkiye’ye yansımayacağına inandıklarını söyledi.

Yıldız, Rusya’nın Türkiye’nin iş birliği yaptığı ve ilişkilerini iyi götürdüğü önemli bir ülke olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Ben Ukrayna krizinin, St. Petersburg’da görüşülecek krizin, Türkiye’ye özellikle doğal gazla ilgili arz güvenliği ile ilgili konularda sıkıntı doğurmayacağına inanıyorum. Böyle bir öngörümüz var. Peki, böyle bir risk var mı? Evet, böyle bir risk var. Ama öngörümüz, bu riskin minimize edileceği ile alakalıdır. Oradaki doğalgazın kesilmesi halinde, Türkiye elektrik ihtiyacının yüzde 12 buçukluk kısmına karşılık gelen kaynağını o hattan alıyor. Ama buna karşılık yine B planlarımız var, diğer enerji kaynaklarımızı devreye alıyoruz.”

“VATANDAŞIMIZA GELECEK ARTI BİR YÜK YOK”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, döviz rakamlarının kısmen düşmesiyle beraber enerji maliyetlerindeki yükün azaldığını belirterek, “Vatandaşımıza gelecek artı bir yük yok” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, döviz rakamlarının kısmen düşmesiyle beraber enerji maliyetlerindeki yükün biraz azaldığını ama tamamen gitmediğini belirterek, “Şu anda vatandaşımıza gelecek artı bir yük bulunmamaktadır” dedi.

AİHM’İN TAZMİNAT KARARI

Bakan Yıldız, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), Kıbrıs konusunda Türkiye’yi tazminata mahkum etmesine ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:
“Bu tazminat kararı enerjiyle alakalı yapacağımız işleri ve iş birliğini tabii ki etkiler. Biz enerjinin bir gerginlik aracı olarak değil, uzlaşı aracı olarak kullanılmasına dikkat ederiz. Burada Güney Kıbrıs yerel yönetiminin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle beraber yaptığı görüşmelerdeki iyileşme emarelerinin kesintiye uğramaması lazım.”

“ENERJİ ARZIYLA ALAKALI HERHANGİ BİR SIKINTI BULUNMUYOR”

Taner Yıldız, barajlardaki su seviyesinin, son 2 haftadaki yağışlarla birlikte iyi bir performans gösterdiği bilgisini vererek, hala geçen yılın rakamlarına ulaşılmasa da herhangi bir enerji kesintisinin söz konusu olmadığını, enerji arzıyla alakalı Türkiye’de herhangi bir sıkıntının bulunmadığını söyledi.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.