DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Türkiye Genel Koronavirüs Tablosu

Türkiye Genel Koronavirüs Tablosu. Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu. İlk olarak Çin’in Vuhan Kentinde görülen ve hızla tüm dünyayı saran Koronavirüs (COVID 19) salgınında Türkiye’de son durum.

İletişim Başkanlığı, 26 Mart 2020, saat 00.00 itibarıyla dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) görüldüğü ülkelerdeki vaka, ölüm ve taburcu sayılarını açıkladı.

Başkanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19’un dünya genelinde bulaştığı kişi sayısının 462 bini geçtiği, 20 bin 800’den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 113 binden fazla kişinin de iyileştiği belirtildi.

Türkiye’deki mevcut duruma ilişkin bilgi verilen paylaşımda şunlar kaydedildi:

“Türkiye’de şu ana kadar toplam 33.004 test yapılmış olup, 2.433 koronavirüs vakası tespit edilmiş, 59 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 26 hasta iyileşmiştir.”

Son 24 saatte Koronavirüs Tedbirleri kapsamında;

Toplumun pek çok kesimine yönelik ekonomik tedbirler içeren ‘torba teklif’ TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

24 Mart 2020 itibariyle toplam 8 ülkeden 11 seferle,
2 bin 721 Türk öğrenci yurda getirildi.

KOBİ’lere kalkan olacak “3’lü koruma paketi” kapsamında, KOSGEB alacaklarının 3 ay ertelenmesine. KOSGEB projelerine 4 ay ek süre verilmesine ve koruyucu sağlık ürünleri üretimine 6 milyon liraya kadar destek sağlanmasına karar verildi.

Yer altı maden işletmelerine destek verilmesi kararlaştırıldı.

Hazine taşınmazlarının ihaleleri Nisan ayı sonuna kadar iptal edildi.

Tıbbi maske, solunum cihazı, etil alkol ithalatında ilave gümrük vergisi kaldırıldı.

Sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarından ve kamuya ait sosyal tesislerden ücretsiz yararlanmasına karar verildi.

Okulların 30 Nisan’a kadar tatil olmasına, uzaktan eğitimin devam etmesine karar verildi.

Ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında ambalaj zorunluluğu getirildi, ayrıca pazar ve manav gibi açık alanlarda satışı yasaklandı.

Ayrıca bugün düzenlenen basın toplantısında Sağlık Bakanı Fehrettin Koca, bilgilerin dijital ortamda her gün güncellenerek kamuoyu ile paylaşılacağını, kamuoyunun bundan sonraki dönemde daha kolay ve net bilgi alması için yapılacak uygulama hakkında şu bilgileri aktardı:

“Bundan sonraki dönemde düzenli bir şekilde toplam hasta sayısını, test sayısını, kaybettiğimiz vaka sayısını, yoğun bakımda olan hasta sayısını, entübe yani solunum cihazına bağlı olan hasta sayısını ve iyileşen hasta sayısını dijital ortamda her gün güncellenerek kamuoyu ile paylaşmış olacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.