DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Temel Kotil: “Yılın CEO’su”

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen “2014 Havayolları Strateji Ödülleri”nde, “Yılın CEO’su” ödülüne layık görüldü.

Tarihi Middle Temple Hall’da yapılan ödül töreninde konuşan Kotil, ödülü 40 bin THY çalışanı adına aldığını belirterek, “Yolcularımız olmasa bu başarıya ulaşamazdık. Bu yıl 60 milyon yolcu taşımayı bekliyoruz. Geçen 10 yıl boyunca, 350 milyon yolcu taşıdık. Hepsine teşekkür ediyorum. Onlar benim patronum, onlar için çalışıyorum. Bu nedenle THY çok başarılıdır” dedi.

Yolcuların desteğiyle geçen 10 yıl içerisinde yüzde 18 büyüdüklerini ifade eden Kotil, 2023 yılına kadar 120 milyon yolcuya ulaşmayı planladıklarını kaydetti.

Törendeki konuşmasında eşi Remziye Kotil ile ailesine teşekkür eden Temel Kotil, “Onların desteği olmasa geçen 25 yıl boyunca ne yapardım bilmiyorum. Eşim en büyük destekçim oldu. Ancak kendisine vize verilmesi çok uzun sürdüğü için, bugün bana katılamadı” diye konuştu.

“ÇOK PRESTİJLİ BİR ÖDÜL”

Törenin ardından ödülü Anadolu Ajansı’na değerlendiren Kotil, “Bu ödül, çok prestijli bir ödül. Yılda bir kez veriliyor. Törende de söylediler, yolcu sayısı 14 milyondan 60 milyona çıktı. Benim için onur oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımıza, aileme ve eşime teşekkür ediyorum. Türkiye havacılıkta çok iyi gidiyor. Ondan dolayı bana bu ödülü verdiler” ifadelerini kullandı.

Kotil, THY ile Lufthansa arasındaki iş birliğiyle ilgili soruya, “Lufthansa’nın genel müdürü düzeltmeyi yaptı. Lufthansa ile THY arasında ortak şirket olan Sunexpress ile ilgili bir çalışma yapmak istiyorlar. Bizce de çok uygun. O konu öyleydi ama aslında diyeceğimiz şu; yolcuyu sevmeye devam ettiğimiz sürece Allah’ın izniyle lider olmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

Gelecekte Avrupa ekonomisiyle Asya ekonomisinin tek ekonomi haline geleceğini dile getiren Kotil, Türkiye’nin bunun tam ortasında yer aldığına dikkati çekti. Kotil, “Biz de bunun avantajını kullanıyoruz. Havacılık 10 yıl önden gider. Dünyada da bu böyledir. 2023 yılında İstanbul’daki yeni havaalanıyla, 150 milyon yolcu kapasitesi, 120 milyon THY yolcusuyla, dev Türkiye ekonomisiyle öyle sanıyorum ki bütün dünyaya hizmet edeceğiz” dedi.

“Yılın CEO’su” ödülü, geçen bir yıl boyunca stratejik düşünme, güçlü takım liderliği, kurumsal vizyon gibi alanlarda gösterdiği başarılardan dolayı bir yöneticiye veriliyor.

THY, geçen yıl düzenlenen “Havayolları Strateji Ödülleri”nde, pazarlama dalında ödüle layık görülmüştü.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.