DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Tek bir yerde rakamlara ait bir tespit yok

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ev sahipliğinde düzenlenen “Ekonomik Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’ye ilişkin değerlendirmelerin ekonomik gerçeklerden uzak olduğunu belirterek, “tek bir yerde ekonomi rakamlarına ait bir tespit yok” dedi.

Zeybekci, konuşmasında şunları kaydetti;

“Kredi derecelendirme kuruluşlarından biri ben açıklama yapacağım diyor. O haftanın pazartesine bakarsanız benim açıklamam vardır. Bu açıklamayı iyi niyetli bir açıklama olarak görmüyoruz ve beklentim de negatif dedim. Maalesef yakalandığını hissettiği için açıklama yapmadı. Bu sefer açıklama pazartesi beklemediğimiz yerden geldi. Fitch diyor ki sabah erkenden ne zaman yazdı ne zaman tahlil etti. Siyasi istikrarsızlığın ekonomi üzerinde baskısı devam etmekte diyor. Türkiye’de siyasi istikrarsızlık var diyor. Kurulacak olan hükümetin yapısı önemli diyor. Yetmiyor. 2015’te yapılacak seçimler önemli. Allah aşkına bir tek yerde ekonomi rakamlarına ait bir tespit yok.”

Ayrıca, Türk bankalarıyla ilgili söylentilere kulak asılmamasını isteyen Zeybekci, “Endişe edilecek hiç bir şey yok. Sermaye yeterlilik oranlarında Türkiye’deki bankaların ortalamasını alıyoruz. AB üyesi 28 ülkenin 21’inden daha iyi” şeklinde konuştu.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.