DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Sosyal Medyada Her Paylaşıma İnanmayın

Sosyal Medyada Her Paylaşıma İnanmayın. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya ve whatsapptan yayılanan ”gizli” belge belgenin gerçek dışı olduğunu duyurdu.

Daha önce yayınlamış olduğumuz haberlerde de vatandaşlarımızın internet üzerinden yapılan her paylaşıma inanmamaları konusunda, teknolojinin geldiği noktada her şeyin sahtesinin yapılabildiği bir dönemde yaşadığımızı ve bu gibi durumlarda bir paylaşıma inanıp topluma yayılmasına müsaade etmeden önce o paylaşımın veya belgenin doğruluğunun araştırılması gerektiğini belirtmiştik.

Ülkemizde maalesef bu konuda algı operasyonları olarak nitelendirdiğimiz ve sosyal medya üzerinde art niyetli kişilerce vatandaşlarımızda paniğe sürükleyecek asılsız gerçek dışı bir çok paylaşımda bulunulduğunu araştırma yaparak vatandaşlarımız kolayca öğrenebilir.

Sahte Belgede Boksör İmzası

Nitekim internet üzerinde paylaşılan sözde Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış gibi bir imaj oluşturulmak istenen belgedeki imzanın yapılan kısa bir araştırma ile doktora sahibi Ukraynalı eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Vitali Vladimiroviç Kliçko’nun imzası olduğu öğrenildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ”Sosyal medya ve whatsapp’tan yayılan “Gizli” belge gerçek dışıdır. Panik yaratacağı bilinerek uydurulmuştur. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. Doğru haber, resmen yapılan açıklamadır.” ifadelerinde bulundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, adalet hizmetlerinde alınacak koronavirüs tedbirleriyle ilgili yaptığı basın açıklamasında bu konunun üzerinde durdu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül konuşmasında şunları söyledi;

Bakanlıklar ve özellikle Sağlık Bakanlığı gibi resmi kurumların yaptığı açıklamalar dışında yapılacak hiç bir açıklamaya itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, halkımızın panik duygusunu arttırıcı, kışkırtıcı, asılsız haberler ve söylentiler insan ve toplum sağlığı üzerinden bir tehdittir bir suçtur. Bu konuda Türk Ceza Kanunu çerçevesinde düzenlenen bu fiillere karşı Cumhuriyet Savcılıkları gereğini yapmaktadır. Nitekim internet üzerinde Sağlık Bakanlığı adı altında dolaşıma sokulan ve doğru olduğu iddia edilen, özellikle sosyal medya  ve bunun gibi sahte belgeleri düzenleyip sosyal medya üzerinden dolaşıma sokan belge hakkında ilgililer dolaşıma sokanlar, üretenler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış. Kimsenin vatandaşımızın sağlığı ile bu hassas konu ile ilgili asılsız haber yapmasına, söylenti ve bir takım asılsız duyurularla milletimizin telaşa sürüklemesine asla izin vermeyiz. Bu konuda vatandaşlarımızdan beklentimiz gerek evlerine gelen, gerek arayan, gerekse sosyal medya üzerinden dolaşıma soktukları asılsız bir takım haberlerle ilgili Emniyete ve Cumhuriyet Savcılıklarına müracaat etmeleridir.

Adalet Bakanlığının Koronavirüs’e karşı aldığı tedbirler:

ADLİYELERDE ALINAN TEDBİRLER:

Adliyelerdeki sirkülasyonu azaltmak amacıyla mahkemeler, dosyalarda erteleme kararı verebilirler. Bu dosyaların ertelenmesi için avukatların dilekçe vermesine gerek yoktur.
Avukatların yeni dava açma, icra takibi gibi işlemleri UYAP üzerinden takip etmeleri tavsiye edilmektedir.

Cumhurbaşkanlığının idari izin kararı uyarınca 60 yaş üstü ve riskli gruplar içindeki yargı mensupları ve adalet personeli izinli sayılmaktadır.

Bütün adliyelerde ilaçlama ve dezenfekte işlemleri rutin olarak yapılmaktadır.

NOTERLERDE ALINAN TEDBİRLER:

Hafta sonu noterlik hizmetleri yeni bir duyuru yapılıncaya kadar ertelendi.
Tutuklu ve hükümlülerin noterlik vekaletleri kapalı görüş usulüyle verilecek.
Bütün noterlerde ilaçlama ve dezenfekte işlemleri rutin olarak yapılmaktadır.

CEZA İNFAZ KURUMLARINDA ALINAN TEDBİRLER:
Ceza infaz kurumlarına ilk girişlerde hastalık belirtisi olanlar kesinlikle kuruma kabul edilmemekte, hastanelere yönlendirilmektedir.

İlk girişlerde muayenede hiçbir sorun tespit edilmeyenler ayrı bir bölümde tutulmaktadır.
Avukatlar tutuklu ve hükümlüler ile acil hallerde kapalı görüş yapabileceklerdir.

Ceza infaz kurumlarında personele ve görüşe gelen avukatlara maske ve eldiven verilmektedir.

Ertelenen görüş ve ziyaretler, risk ortadan kalktıktan sonra kullandırılacaktır.
İş yurtları faaliyetlerine 2 hafta süreyle ara verildi.

Denetimli serbestlik kapsamında kamuya yararlı işte çalışma uygulaması askıya alındı.
Kuruma gelen kitap, mektup ve diğer postalar, 24 saat bekletildikten sonra teslim edilmektedir.

Bütün ceza infaz kurumlarında ilaçlama ve dezenfekte işlemleri rutin olarak yapılmaktadır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.