DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Sikorsky Türkiye’de Üretilecek

Sikorsky Türkiye’de Üretilecek

Savunma Sanayi İcra Komitesi’nin Nisan 2011’de aldığı kararla Amerikan Sikorsky firmasıyla sözleşme görüşmelerine başlanmıştı. Ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen, Amerika Birleşik Devletleri kaynaklı bazı sıkıntılar nedeniyle sözleşme bir türlü imzalanamadı.

Genel Maksat helikopterinde sıkıntılar büyük ölçüde giderildi ve gelecek hafta TUSAŞ tesislerinde Sikorsky firması ile sözleşme imzalanması bekleniyor.

3,5 MİLYAR DOLARA MAL OLACAK

3,5 milyar dolara mal olması planlanan proje kapsamında ilk etapta 109 adet genel maksat helikopteri Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tesislerinde üretilecek. Bu sayının daha sonra 600’e kadar yükselebileceği belirtiliyor. Ayrıca, Türkiye bu helikopterleri ihraç etme hakkına da sahip olacak.

Helikopterler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanı sıra Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kullanılacak.

İlk etapta üretilecek 109 helikopterin, 30’u Jandarma Genel Komutanlığı’nın, 20’si Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın, 6’sı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın, 2’si Genel Kurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı’nın, 11’i Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın, 20’si Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve 20’si de Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kullanımına verilecek.

TÜRKİYE’DE T-10 İSMİNİ ALACAK

Blackhawk yani Kara Şahin olarak bilinen helikopterler, birtakım yeni tasarım uygulamalarının ardından Türkiye’de T-10 ismini alacak.

10 ton ağırlığındaki helikopterler 18 personel taşıyabiliyor.

İhalenin Türk savunma sanaysine de büyük katkı sağlaması bekleniyor.

HELİKOPTERİN YÜZDE 67’Sİ TÜRKİYE’DE ÜRETİLECEK

Sözleşmeye göre helikopterin gövde, motor, aviyonik sistemleri gibi bazı önemli parçaları Türkiye’de üretilecek.

Görev bilgisayarının yazılımını da Türk mühendisler yapacak.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.