DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Şehit Polis Memurları İçin Tören Düzenlendi

Şehit Polis Memurları İçin Tören Düzenlendi

Kırşehir’de çevik kuvvet otobüsünün devrildiği kazada şehit olan Kılıç, Aktaş ile Resul Erdal Aydemir’in cenazeleri Kayseri’ye getirildi.

Yağmur dolayısıyla Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, şehit polis memurlarının aileleri, yakınları ve meslektaşları ile TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nejat Özdemiroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve polis meslek yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Kahramanmaraşlı 20 aylık polis memuru Resul Erdal Aydemir’in annesi Hatice Aydemir, törende gözyaşlarına hakim olamadı.

Oğlunun Kayseri’den Muş’a göreve gönderilmesine tepki gösteren Aydemir, “Sizin evlatlarınız yok mu? Ben öpmeye kıyamazdım. Oğluma dedim ‘bu havada nasıl gönderiyorlar sizi’. Nasıl gönderdiniz?” diye ağladı.

ŞEHİT EŞİNDEN TEPKİ 

Şehit polis memuru Abdullah Kılıç’ın hemşire eşi Esma Kılıç ise eşini uğurlayamadığını, son kez göremediğini söyleyerek gözyaşı döktü.

Taziyede bulunan Vali Düzgün ile İl Emniyet Müdürü Aydın’a tepki gösteren Kılıç, “Daha birkaç ay önce rahatladım, şimdi de elimden aldınız. Niye gönderdiniz, niye sahip çıkmadınız? Benim iki yaşındaki çocuğum ne olacak şimdi? Size hiçbir şey olmayacak, olan bana oldu. Telefonumu aramış ama konuşamadık. Son kez göreyim bir kere” diye ağladı.

Şehit Kılıç’ın 2 yaşındaki kızı Ceylin Zehra Kılıç ise her şeyden habersiz elindeki oyuncağıyla oynadı. Ceylin, annesinin yakasındaki babasının fotoğrafını öptü.

Şehit Ömer Aktaş’ın 2 aylık hamile olan hemşire eşi Dilara Aktaş ve ailesi de ayakta durmakta güçlük çekti.

Cenazeler tören alanına getirildiğinde aileler tabutların başında gözyaşı döktü, şehitlerin mesai arkadaşları, aileleri teselli etti.

Tören alanında bulunan 112 Acil Servis ekipleri, baygınlık geçiren şehit annesi Hatice Kılıç’a müdahale etti.

Törene katılan polis memurları ile İl Emniyet Müdürü Aydın da gözyaşlarını tutamadı.

Şehitlerden Resul Erdal Aydemir ile Ömer Aktaş Kayseri’de toprağa verilecek. Şehit Abdullah Kılıç’ın cenazesi ise defnedilmek üzere memleketi Sivas’a gönderildi.

Kayseri’den Ankara’ya giden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memurlarını taşıyan otobüsün, Kırşehir’in Mucur ilçesi yakınlarında devrilmesi sonucu 3 polis şehit olmuş, 22 polis yaralanmıştı.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.