DOLAR
32,5540
EURO
34,9597
ALTIN
2.449,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

SATRANÇ SEVERLER BİLECİK’TE BULUŞTU

TEKİRDAĞ’DAN SİİRT’E; ERZURUM’DAN MUĞLA’YA 60 ŞEHİRDEN SATRANÇ SEVERLER BİLECİK’TE BULUŞTU

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye Satranç Federasyonu ve Bilecik Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen ‘’15 Temmuz Demokrasi Günü Yıldırım ve Hızlı Satranç Turnuvası’’ ile satranç heyecanı Bilecik’te yaşandı.

6 – 7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen ve ülkemizin 60 ilinden 350’yi aşkın satrançseverin başvuruda bulunduğu turnuva ile en başarılı satranç oyuncuları Bilecik’te kıyasıya yarıştı.

7’den 70’e her kesimden yarışmacının katıldığı 15 Temmuz Demokrasi Günü Yıldırım ve Hızlı Satranç Turnuvası ile Bilecik büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı.

Bilecik Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen organizasyonda usta satranç şampiyonları Mustafa Yılmaz, İhsan Kılıç ve Feridun Öney de katılarak, satranç severlerle bir araya geldi.

Belediye Başkanı Nihat Can ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Aslan Yıldız da etkinliğe katılarak, sporcularla bir araya geldi.

Belediye Başkanı Nihat Can, etkinliğin sonunda dereceye giren öğrencilere, madalya ve bisikletlerini hediye etti.

Burada kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nihat Can, ‘’Öncelikle 60’a yakın ilimizden Dirilişin Şehri Bilecik’te böyle güzel bir organizasyonda sizleri ağırladığımız için büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bilecik Belediyesi olarak bu tür güzel ve anlamlı organizasyonlara her zaman katkı vermeye hazırız. Ben bu anlamda böyle faydalı bir etkinlikte görev alan ve katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ise Bilecik’te önemli bir organizasyonun gerçekleştirildiğini belirterek, emeği olan Belediye Başkanı Nihat Can ve diğer görevlilere teşekkür etti.

Uluslararası Antrenör ve Türkiye Satranç Federasyonu Bilecik İl Temsilcisi Cumhur Babaoğlu ise yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Bilecik Belediyesi ve temsilcilikleri işbirliğinde Bilecik’te güzel bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini dile getiren Babaoğlu; ‘’Bilecik’teki satranç alanında yapılan çalışmalar güzel meyvelerini vermeye başladı. Bugün, Tekirdağ’dan Siirt’e; Erzurum’dan Muğla’ya 60’a yaklaşık ilimizden satranç sporuna gönül veren sporcu ve ailesi Bilecik’te buluştu. 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizin anılması ve hatırlanması amacıyla turnuvanın adı; 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hızlı ve Yıldırım Satranç Turnuvası olarak seçildi. Feridun Öney, Mustafa Yılmaz ve İhsan Kılıç gibi Şampiyon ve üstatların ağırlandığı turnuvalar kapsamında dün Yıldırım Satranç, bugün ise Hızlı Satranç turnuvası gerçekleştirildi. İlimizdeki 150 spor branşının lisanslı sporcu sayısı 2000 iken bunun 1900 sporcusu satranç alanında faaliyet gösteriyor. Şu an ilimizde; Türkiye Satranç Federasyonu tarafından lisanslı olan 21 hakemimiz, 93 antrenörümüz bulunurken, tüm ilçelerimizde de satrançla ilgili faaliyetler devam ediyor. Ben bu anlamda böyle güzel çalışmalar gerçekleştirmemizde bizlere çok büyük katkılar sunan Belediye Başkanımız Nihat Can ve ilgili birim müdürlerimize çok teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Etkinlikte Usta satranç şampiyonları Mustafa Yılmaz, İhsan Kılıç ve Feridun Öney de tecrübe ve fikirlerini açıklayarak, Bilecik’te oldukları için duydukları memnuniyeti ifade etti.

Etkinliğin sonunda Belediye Başkanı Nihat Can, dereceye giren öğrencilere bisiklet ve madalyalarını vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.