DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Osmaneli’de devam eden restorasyon çalışmalarını incelediler

Osmaneli Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında 23 konağı ayağa kaldırarak, aynı alanda bakanlık ve diğer kaynaklardan sağladığı olanaklarla toplamda 50 konak restorasyonunu tamamlamaya çalışıyor.

Romalılar dönemi ve öncesine uzanan Osmaneli’de yaşamış olan 18 medeniyete pazar, çarşı olmuş “Tarihi Eski Çarşı” BEBKA destekli Proje ile tekrar ayağa kalkıyor. Osmaneli halkı ve Osmaneli Esnaf Sanatkarlar Derneği Başkanı Aydın Yıldız ve esnaflar tarafından desteklenen projede İŞKUR, KOSGEP, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası da destek veriyor. Osmaneli Belediyesi ana yükleniciliğinde tarihi çarşı bir yıl gibi kısa bir sürede ayağa kaldırılacak. Osmaneli Belediyesi bu proje ile Türkiye’de önemli bir ilke daha imza atarak tarihi bir çarşıyı İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi) hizmete sunacak.

Bilecik Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Budak, Belediye Başkanımız Münür Şahin ile birlikte restorasyon  çalışmalarını sahada inceledi. Restorasyon çalışmalarını inceleyen Budak, deneyimlerini ve önerilerini de teknik ekibe iletti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.