DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

OSMANELİ BELEDİYESİ 2016 MALİ YILI FAALİYET RAPORU

OSMANELİ BELEDİYESİ 2016 MALİ YILI FAALİYET RAPORU

 

2016 yılında “Sanayileşmiş, Tarih ve Kültür Kenti Osmaneli” hedefine ulaşmada hızlı hareket ederek önemli yol kat ettik. Tüm meclis üyeleri, Belediye yöneticileri ve çalışanları ile her süreçte iyileştirmeler yaparak, hep birlikte hedeflere varmak için yatırımlara hızla devam ediyoruz.

 

Göreve geldiğimiz 01 Nisan 2014 tarihinden bu yana Belediyenin varlıklarını, değerini 3 (üç) katına çıkardık. Sürekli projelerle yatırımları gerçekleştirirken Belediyemizin borçlarını düşürdük. Osmaneli Belediyesi’ni mali yeterlilik anlamına güçlendirdik. Varlıklarını üç kat büyütürken borçlanmayı düşüren nadir bir belediyeyiz.

 

Sanayileşme, Osmaneli geleceğimiz için kırılma noktasıdır. İşsizliğin ortadan kaldırılması ve “Göç Veren Değil Göç Alan Osmaneli” için sanayileşme hedefimize öncelik verdik. OSB müteşebbis heyeti ile sürekli diyalog içerisinde olarak OSB de faal şirket sayısının arttırmak ve yeni şirketler gelmesi çabaları içinde hareket ettik. Davalık olan Akgün Seramik dışında tüm alanların faal olması hedefinde başarılı olduk. OSB miz de Vatan Plastik, Ayda Alüminyum, Müsellimoğlu Demir Çelik ve 404 Kimya Sanayi, Özmaksan Makine Sanayi ve bu şirketler büyümeye devam ediyor.

 

Mevcut OSB dışında sanayi parsellerini oluşturmak suretiyle yeni sanayi alanları açma hedefimizde sona geldik. 3.460.000 m2 Osmaneli Sanayi parselleri oluşturduk. Bu alanın 900.000 m2 lik kısmı için Bien Seramik A.Ş. yer alımlarına başladı ve tamamlanmak üzere. Yer talebinde bulunan birçok firma var, bunları titizlikle inceleyerek çevreye zarar vermeyen işçinin ve esnafın parasını zamanında ödeyecek şirketlere öncelik veriyoruz. Sonuçta SANAYİLEŞME hedeflerini hızla gerçekleştiriyoruz. Mevcut şirketlerimizin yeni yatırımlara girmesini destekliyoruz Kapalı olan Gök İnşaat, Delta Plastik, ARTE Yapı Sistemleri, Metek Çelik Konstrüksiyon, Sezersan Matbaacılık ve Ambalaj tarafından alınarak üretime başladı. Odöksan A.Ş., CP. Piliç yeni yatırımları gerçekleştiriyor. Atıl duran Pişkin Makine el değiştirdi. Kısaca mevcut sanayi tesislerimizden atıl olanlar üretime başlarken, üretime devam edenlerde yeni yatırımlarla büyüyor. Sanayimize her türlü sorunda yardımcı oluyoruz.

 

TURİZM ile öne çıkmak hedefimiz için yaptığımız çalışmalar “Turizm Öncelikli Yöre Belediyesi” olma için projelerimiz kabul edildi ve Turizm öncelikli yöre olarak İlçemizi hak ettiği konuma getirmiş olduk. Koruma altında olan 150 adete yakın konaklardan 20 adete yakınını sağladığımız fonlar ile Belediyemize kazandırdık. Bu evlerin restorasyonu için İşkur kapsamında proje yaptık ve tüm masrafları İşkur’ca karşılanan ekiplerle restorasyonlara devam ediyoruz. Oluşturduğumuz 16 parkurda doğa turizmi yapılıyor. Üniversitelerle işbirliği içinde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile; Müze Restorasyonu, üç adet konağın müze yapılması, sokak sağlıklaştırma projelerimizi uygulamaya alıyoruz.

 

BEBKA Projesi kapsamında İçmeceler Şifalı Suları Tesisini tekrar ayağa kaldırıyoruz. Tüm alanı tekrar restore ederek, yatak kapasitesini 100 kişiye çıkaran yatırımları yapıyoruz. Haziran ayı içerisinde hizmete sokacağımız içmeler tesisi Osmaneli Mücavir Alanı içine dahil edilerek Belediyemizin tesisi oldu. Yine aynı bölgede bulunmuş yol üzerinde giriş ve çıkışta iki turizm tanıtım ofisi kuruyoruz. Böylelikle tesis giriş ve çıkışlarının güvenliğini sağlamış oluyoruz. Osmaneli İçmeler Tesisi İstanbul Üniversitesi ile işbirliğimiz sonucu sağlık turizmi açısından tesislerimiz oldu. Tesisin elektrik problemini çözdük, BEBKA ile Hisarcık-Beşevler Köyümüzde sebze ve meyve paketleme tesisi yaptık.

 

Turizm açısından her değerimize sahip çıkıyoruz. Kültür Merkezi yapmak üzere projesini oluşturduğumuz Ayayorgi Kilisesi restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığınca gerçekleştireceğiz. Tarihimize sahip çıkarak üç alanda tarih boyunca kurulmuş tüm Türk Devletlerinin bayraklarını dalgalandırdık. Bakanlığımızla sokak sağlıklaştırma, üç adet müze projemize ve alt yapı projelerine destek sağladık.

 

Sakarya kıyısında var olan parkımızı büyüterek iki yeni parka başladık. Mevcut parkımızı 3 dönüm büyüttük. 100.000 m2 lik Tabiat Parkı Projemizi 2018 yılında faaliyete geçireceğiz. Ayrıca eski otogar alanında CP. Şirketine kadar olan alanda 150.000 m2 Şehitler Parkı, yürüyüş yolları, spor tesisleri kuruyoruz. Sakarya üzerinden karşıya iki geçiş köprüsü projelerimizi hazırlıyoruz. Tekke Tepesinde 35.000 m2 lik Beşevler alanında 30.000 m2 lik yeni park alanı oluşturduk. Yine pazaryerimiz civarında 10.000 m2 üzerine çocuk parkı, çocuk kulübü ve kreş çalışmalarımızı başlattık. Mevcut parklarımızı yeniledik ve daha kullanılır hale getirdik. Şehitler Parkımızda 1 adet futbol sahası, 1 adet tenis kortu, 1 adet basketbol sahası, 1 adet halı saha ve 2 adet Sosyal Hizmetler Salonu yaptık.

 

TÜRSAB, İstanbul Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Ticaret Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve 20 ye yakın üniversite ile sürekli iş birliği içinde projeler üretiyoruz.

 

Eğitimde hedeflerimize hızla ilerliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve İl, İlçe Müdürlüklerimizle sanayinin, kamunun istediği nitelikte iş gücünü yetiştirmek için birlikte hareket ediyoruz. Çok Programlı Lise de tarım, teknik, sağlık, turizm, turizm ve otelcilik gibi yeni bölümlerin açılmasını destekliyoruz. Yeni okul inşa edilmesini ve okulların fiziki ortamlarını iyileştirmesini destekliyoruz. İmam Hatip Orta Okulu inşaatında sona gelindi ve 2017-2018 eğitim döneminde açılacak. Çok programlı lisede Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi olarak inşaata başlandı. Orta öğrenimde öğrenci yurdu ihalesi yapıldı. Balaban İlköğretim Okulu yeniden inşaa ediliyor.

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile birlikte sürekli iş birliği içerisindeyiz. Osmaneli Meslek Yüksekokulu Bilecik’te en büyük öğrenci kapasitesine ulaştı (1.350 öğrenci). 2017-2018 öğrenim döneminde yeni bölümlerle öğrenci sayısı 1.500 kişi olacaktır. İlk kez turizm, lojistik, tıbbi sekreterlik, seracılık ve peyzaj çiçekçilik bölümleri İlçemize geldi. Osmaneli eğitim kenti olma yolunda hızla ilerliyor.

 

Sürekli Eğitim Merkezimizi BEBKA destekli proje ile kurduk. Bu merkezde şu ana kadar 3000 kişinin üzerinde eğitim verdik. Şirketlere, gençlerimize, kadınlarımıza ve her kesime eğitim programları düzenliyoruz.

 

Sağlık konusunda başhekimimiz, Bakanlık ve İl Müdürlüklerimizle sürekli iş birliği yapıyoruz. Sağladığımız üç adet diyaliz makinesi ile hastanemizde diyaliz bölümü oluşturuldu. Yine aynı yöntemlerle hastanemize yeni bölümler kazandırmak için yardımcı olacağız. Toplum Sağlığı Merkezi kurulması yönünde çalışıyoruz. Sağlık öncelikli konumuz ve içmeler tesislerimizle birlikte sağlık turizminde de yol alıyoruz. Sağlık sorunları ile ilgileniyoruz.

 

Tarım, Osmaneli için çok önemli. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile tarım konusunda işbirliği yapıyoruz. Çiçekçilik, seracılık, peyzaj ve tıbbi bitkiler, mantar konusunda girişimlerde bulunduk. Hal binası için inşaata 2017 yılında başlıyoruz. Hisarcık-Beşevler köyünde BEBKA destekli paketleme tesisi kurduk.

 

Spor konusunda gençlere sahip çıktık ve tesisleri hızla tamamlıyoruz. 4 yıldır kapalı olan Osmaneli İlçe Sahasının Gençlik Spor Bakanlığınca yapılması için proje yaptık ve açılışını yeni yüzüyle gerçekleştirdik. İkinci sahamızın ise çim olarak Sakarya kıyısına yaptık. Şu an Osmaneli’de 1 sentetik saha, 1 adet çim saha, 2 adet basketbol sahası, 4 adet halı saha, 1 adet tenis kortu tesisine sahibiz.

 

1308 Osmaneli Belediye Sporu kurduk ve 17 branşta faaliyete başladık. Yıldızlarda takım halinde Avrupa 3. sü olduk. Avrupa şampiyonu 2. ve 3. sü çıkarttık. Gençlerimize, öğrencilerimize ve halkımıza spor yapma olanaklarını sağlıyoruz. Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübümüzü her konuda destekliyoruz. Sporda amacımız gençlere spor yaptırmak, üst liglere ve milli takımlara sporcu yetiştirmek. Spor kulübümüz Osmaneli’nin sesini her branşta duyuruyor.

 

Eski İstanbul-Eskişehir yolunu İlçe içinden geçen 4.000 m2 lik kısmının çift yol yapılması için Karayollarına projemizi teslim ettik. 2017 yılı yatırım programını aldırdık. Yol ihalesi yapıldı ve 2016 yılı içinde tamamlanacak. Yıllardır yazın kötü manzara teşkil eden şehir içi yolunun ortasını ağaçlandırdık. 5.000 gül ve çimle yeşil ve güzel görüntü sağladık. Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT hattının Osmaneli’nden geçmesi kesinleşti. Osmaneli lojistik merkezi oluyor.

 

Alt yapı yatırımlarında kanalizasyon sistemini, arıtma sistemini devreye aldık. İlk arıtma tesisini Bilecik Osmaneli’de gerçekleştirdik. Yollarını kısa sürede tamamladık. Yollar görünümü ile halkımızın beğenisini kazandı. Doğalgaz %95 tamamlandı. %5 lik bölümü için çalışmalar sürüyor. Özel şirket olduğu için bu konuda sıkıntılarımızın olduğunu belirtmek isterim. Sonuçta Osmaneli altyapısını tamamladı.

 

Mezarlıklara sahip çıktık. Tüm cenaze hizmetlerini Belediye olarak gerçekleştiriyoruz. Aile mezarlığı uygulamasını başlattık. Yeni mezarlık alanlarını açtık.

 

Çevreye duyarlıyız. Orman Bakanlığımızla gerçekleştirdiğimiz proje ile 75.000 adet yetişkin ağacın Osmaneli yollarına ve parklarına diktik. 10.000 ağaçlık sera kurduk. Çiçeklerimizi kendimiz yetiştirmeye başladık.

 

Araç parkımızı yeniliyor ve büyütüyoruz. 1 adet ekskavatör, 3 adet iş makinesi, 2 adet kamyon, 1 adet vidanjör, 1 adet çöp kamyonu, 2 adet otobüs, 1 adet traktör, 1 adet itfaiye, 2 adet sulama aracı, 1 adet greyder araç parkımıza katılırken mevcutların bakımını yaparak atıl olanları da devreye aldık.

 

Tüm çocuk parklarını yeniledik ve ilavelerini yapıyoruz. Yakında Osmaneli parkları ile öne çıkan çocuklar için farklı bir yer olacak.

 

“Sanayileşmiş, Tarih ve Kültür Kenti Osmaneli” hedefi için tüm meclis üyelerimiz Belediye yöneticilerimiz ve çalışanlarımız, Bürokratlarımız, Kaymakamımız, Valimiz, Millet Vekilimiz, Bakanlarımız ile birlikte 2016 yılında büyük yol kat ettik. Osmaneli İlçemiz bölgemizin Parlayan Yıldızı olacak. Osmaneli Belediyesi projeleriyle örnek alınan, izlenen belediye oldu. Hepinize çalışmalarınızdan ötürü teşekkür ederim. Faaliyet raporunu bu açıklamalarım sonrası bilgilerinize sunarım.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.