DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Obezite Hastalarına Müjde

 

Obezite Hastalarına Müjde

Araştırmalar sonucunda, aşı ile obezitenin tedavisinin mümkün olduğu kanıtlandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar sonucunda, aşı ile obezitenin tedavisinin mümkün olduğu kanıtlandı.

Üniversitedeki çalışmalarda “adenovirüs” türünün obeziteye yol açtığı belirlendi. Bu sonuçtan yola çıkan uzmanlar obeziteye neden olan Adeno 36  virüslerine karşı aşı geliştirdi.

Hazırlanan aşılar deneysel hayvanlar üzerinde uygulandı. Elde edilen sonuçlar olumlu bulundu.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, ” Aşılı grupta karaciğer ve karın bölgesinde yağ birikiminin enfekte ettigimiz gruptan çok az olduğunu veya hiç olmadığını gözlemledik. Bu da bize deney sonrasında aşının çok etkin olduğunu ve adeno virüsü 36`ya bağlı obezitenin önlenmesinde çok önemli bir aşama olduğunu düşündürdü.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Seda Vatansever, “Yaptığımız çalışmalarda özellikle karaciğer dokusunda ve yağ dokusunda boyamaların olduğunu gördük ve aşının obeziteyi aşılama sonrasında obezitenin deneysel modellerde azalttığını göstermiş olduk.” dedi.

Obeziteye karşı geliştirilen aşı dünyadaki bilimsel yayınlarda da yer buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.