DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Nüfus 75 Bin Olursa İl Genel Meclisi Üye Sayısı 1 Kişi Artacak

BOZÜYÜK BELEDİYE MECLİSİNDEN ANLAMLI ÇAĞRI “NÜFUSUMUZ 75 BİN OLURSA İL GENEL MECLİSİ ÜYE SAYIMIZ 1 KİŞİ ARTACAK”

Bozüyük Belediye Meclisi Kasım ayı olağan Meclis toplantısında gündem dışı söz alan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’dan parti gruplarına yönelik bir çağrı geldi. Yapılan çağrıda son olarak 73.038 olan ilçe nüfusunun 75 bin olduğunda il genel meclisi üye sayısının 1 kişi artacağı ve buna bağlı olarak ta iller bankasından gelecek katkının artacağı vurgulandı.

Konu hakkında bilgi veren Başkan Bakıcı konunun ilk olarak geçtiğimiz günlerde 29 Ekim resepsiyonunda bir toplantıda gündeme geldiğini belirterek “AK Parti İlçe Başkanımız ve aynı zamanda CHP İlçe Başkanı İhsan Esel konuyu açtılar. Özellikle İhsan Bey şöyle bir konuyu dile getirince bizde dedik ki doğru, bu iş siyaset ötesi bir konu. Görüşülmesinin gerçekten hepimizi ilgilendiren ve önemli bir konu olduğunu söylemem gerekir. Bugün nüfusumuz en son 2017 yılı sonu itibari ile 73 bin 038. 75 bin’i yakaladığımız zaman il genel meclisine göndereceğimiz sayı 5’e çıkıyor. Şu anda mevcudiyette köyler dahil olarak söylüyorum 4 il genel meclis üyesi var, 75 bin yakalandığı takdirde bu sayı 5’e çıkacaktır. Oy için değil sadece yılbaşındaki sayımda rakamın 75 bin’e ulaşılması gerekmektedir. Bu konu muhakkak ki hepimizin hassasiyet göstermesi gereken bir konudur. Burada ben tüm siyasi partilerimizin, şehrimizde yaşayan bir fiil sanayi kuruluşlarının, derneklerin bu konuda destek vermesi gereken önemli bir konu olduğuna inanıyorum. Ticaret Odası Başkanı ile İl Meclis Başkanı ile aynı konuyla ilgili görüştük. Burada şu anda okumakta olan üniversiteli gençlere gerekirse bir tür destek verilmesi, desteklenmesi. 31.12.2018 tarihi itibarı ile ikametgahlarının burada olması ve bu noktada bu sayım yapıldıktan sonra sayı 75 bin’i geçtiği takdirde 31 Martta ki seçimlerle hepimizin 5 il genel meclisini oylayacağıdır” dedi.

Başkan Bakıcı konuşmasının ardından diğer siyasi parti temsilcilerine de söz verdi. Toplantıda hazır bulunan AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin konu ile ilgili olarak “Ben ve partim bu konudaki çalışmalara başladık. Neler mi yapıyoruz? Şehrimizde fabrikada yada bürokrat olup Bozüyük’te çalışan ancak nüfusu Eskişehir’de olan eş, dost ve arkadaşlarımızı bu konuda bilgilendirip onlardan destek istiyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet bayramından sonra İhsan Bey ile resepsiyonda Kaymakam Bey, Başkan Bey birlikte olduğumuz bir ortamda bu konu gündeme geldi. O günden bu yana çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kendi parti üyelerimizden bu konuda destek istiyoruz. Arkadaşlarımız çalışmaları yürütüyor. Geçtiğimiz yıllardan mukayese ederek bizim ihtiyacımızın 700 civarında bir sayı olduğunu tahmin ediyoruz. İnşallah bu konuyu birlikte çözüp gerekli sayıya ulaşırsak Başkanımızın dediği gibi siyasi olarak hangi partiye oy vereceğinin çok önemi yok. Önemli olan Bozüyük nüfusuna kayıtlı olması ve iller bankasından da sonuç itibari ile Bozüyük’e fazla ödenek, katkı sağlanacaktır, diyorum. Ben burada siyasi parti üyelerimizden, ilçe başkanlarımızdan, meclis üyelerimizden de destek istiyoruz. Destek veren herkesten Allah razı olsun” dedi.

Ardından CHP İlçe Başkanı İhsan Esel ise “29 Ekim resepsiyonunda bu olayı gündeme getirdik. Bizim amacımız il genel meclis üyemizin 5’e çıkmasıydı. Bilecik şu anda 80 bini geçmiş köyleri ile birlikte ama orada askerde sayılıyor, üniversite çok büyük etken. Buradaki üniversiteden Başkanım rektöre, Okul Müdürüne rica edecekti. Onun içinde artılar yapalım denilmişti. Bizim amacımız Bozüyük’teki il genel meclis üyesini arttırırsak kentimize daha çok faydası olacaktır. Artı Mesut Başkanımın da dediği gibi iller bankasından gelen katkımız ve ilçemize olan katkısı daha fazla olacaktır. Bunun için bütün herkesin elinden geleni yapacağına eminim ve bunu yapmamız gerektiğine de inanıyorum. Herkese teşekkür ediyorum, hepinize kolay gelsin” dedi.

Son olarak MHP gurubu adına söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi İsmet Ülken’de destek vererek “Böyle bir öneriyi desteklememek mümkün değil. Yani bu taşın altına ne kadar gücümüz yetiyor ise biz de Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer arkadaşlar olarak elimizi koymaya gayret ederiz. Kimin aklına geldi ise de onlara çok teşekkür ederiz. Bu konular önemli konular. İl genel meclis üyesi fazla göndermek, orada daha fazla söz sahibi olmak ve alınacak hizmetlerde önemli katkı sağlar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.