DOLAR
32,4454
EURO
34,7775
ALTIN
2.442,56
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Milletvekili Eldemir’in 23 Nisan Mesajı

Ak Parti Bilecik Milletvekili 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı neticesiyle bir mesaj yayınladı. Eldemir, Erzurum,Sivas kongrelerinin toplanmasıyla ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla tüm yurt aydınlanmıştır dediği açıklamasında şunları söyledi:

“23 Nisan 1920, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu simgeleyen, tarihimizin anlamlı bir dönemecidir. Esareti kabul etmeyen, onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen milletimizin el ele vererek Anadolu’da yaktığı bağımsızlık ateşi, Amasya Genelgesi’nin yayımlanması, Erzurum ile Sivas kongrelerinin toplanması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla tüm yurdumuzu aydınlatmıştır.

Meclis’in açılışının kurtuluş mücadelesindeki yeri ve önemi büyüktür. Milletimizin seçtiği temsilcilerin katılımı ile olağanüstü şartlar altında toplanan Büyük Millet Meclisi, önemli sorumluluklar üstlenmiş, tarihsel görevleri yerine getirmiştir. Meclis’in açılmasıyla Türk Milleti yönetimi ele aldığını, geleceğini belirleme hakkının yalnız kendisine ait olduğunu, bu hakkı hiçbir güce devretmeyeceğini ve egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğunu tüm dünyaya duyurmuştur.

Bu emanetin yarınki taşıyıcısı ve yarının büyükleri olan çocuklarımızın her zaman milleti için çalışacaklarına, milletimizin yükselmesi için atılacak her adımda durmaksızın karşılarına çıkacak tüm engelleri aşacaklarına, kendilerini donanımlı biçimde yetiştirerek deneyim ve birikimlerini ülkemiz yararına kullanacaklarına ve milletimizin güven ve desteği ile her zaman başarılı olacaklarına olan inancım tamdır.

Özgürlük ve bağımsızlık duygularımızı pekiştiren, barış dirlik ve düzen içinde yaşama kararlılığımızı ortaya koyan 23 Nisan Milli Egemenlik Ve Çocuk Bayramınızı yürekten kutluyor, en içten duygularımla, en iyi dileklerimi, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.