DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Meclis’te Tam Gün Mesaisi Başlıyor

 

Meclis’te Tam Gün Mesaisi Başlıyor

Düzenleme, 3 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulu’na gelecek

TBMM Genel Kurulu, ‘tam gün’ düzenlemesi için mesai yapacak. Kadın istihdamının artırılmasıyla ilgili çalışmalar Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na sunulacak.

Meclis, bu hafta ‘tam gün’ düzenlemesi için mesai yapacak. TBMM Genel Kurulu, görüşmeleri bir süredir ertelenen kamuoyunda ‘tam gün’ olarak bilinen Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı 3 Aralık Salı günü görüşmeye başlayacak. Tasarı, temel kanun olarak üç bölüm halinde görüşülecek.

SÜNNETİ SADECE TABİPLER YAPACAK

Tasarıya göre, memur, subay, astsubay ve askeri öğrenciler; ofis, büro ve muayenehane açamayacak, vakıf yüksek öğretim kurumlarında çalışamayacak. Ancak memurların insani ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmaları bu yasaklamanın dışında olacak. Sağlık personeli, mesai saatleri dışında da hastane ya da sağlık kuruluşuna çağrılabilecek. GATA’da da sözleşmeli profesör ve doçent çalıştırılabilecek. Sünnet ameliyatını sadece tabipler yapacak.

DEVLET HİZMETİ YÜKÜMLÜLÜĞÜNDEN MUAF OLACAKLAR

Ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Ancak, olağanüstü durumlarda acil sağlık hizmeti ulaşana kadar sağlık hizmeti veren hekimler ve sağlık görevlileri bu cezaya çarptırılmayacak. 1 Ocak 2013’ten önce yurt dışında görev yapan tabipler ve uzmanlar ile düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde Türkiye’ye dönen ve en az 3 yıl süreyle mesleğini yapanlar, devlet hizmeti yükümlüğünden muaf tutulacak. Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu tutuklama nedenleri arasında sayılacak.

PROF. VE DOÇ’LAR MESAİ DIŞINDA ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞABİLECEK

Tasarıyla, profesör ve doçentler, mesai dışında özel hastane ve vakıf üniversitesi hastanesinde çalışabilecek. Bu şekilde çalışabilecek öğretim üyeleri, yüzde 50’si uygulama, yüzde 50’si de akademik faaliyetlerden oluşacak önceki yılın performans kriterlerine göre belirlenecek. Tabip ve diş tabibi olan profesör ve doçentler, kurumsal sözleşme ile özel hastane ve vakıf üniversitelerinde çalışabilecek. Hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı, sağlık bakım teknisyeni adıyla üç yeni “yardımcı sağlık mesleği” geliyor. Ebelik eğitimi lisans seviyesine çıkarılıyor. Eğitime başladıkları tarihte çalıştıkları aile hekimliği birimini en az üç yıl değiştirmemek şartıyla uzmanlık eğitimini başarıyla tamamlayanlar, devlet hizmetini yapmış sayılacak. Aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları, mesai saatleri dışında ayda asgari 16 saat nöbet tutacak.

Genel Kurul, tasarının bitmemesi halinde 6 Aralık Cuma ve 7 Aralık Cumartesi günleri de çalışacak.

KOMİSYONLAR

TBMM’deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu, 4 Aralık Çarşamba günü yapacağı toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile bazı kanun ve KHK’lerde değişiklik yapan torba kanun tasarısını görüşecek.

Dışişleri Komisyonu, uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yasa tasarılarını 4 Aralık Çarşamba günü ele alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kadın istihdamının artırılmasıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar, mevcut durum, yürütülen projeler ile yaşanan sorunlar ve hazırlanan teşvik paketi konusunda 5 Aralık Perşembe günü Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na sunum yapacak. ,

KOMİSYON RAPORUNU AÇIKLAYACAK

Çalışmalarını tamamlayan Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu, hazırladığı raporu yarın açıklayacak.

Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu, yol takvimini belirleyerek çalışmalarına başlayacak.

 

Kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.