DOLAR
32,5427
EURO
34,8772
ALTIN
2.433,02
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Listede 4’üncü sıradayız

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY’nin “Global Tüketici Araştırması – Consumer on Board”a göre, dünyadaki internet kullanıcılarının yüzde 62’si, Türkiye’dekilerin ise yüzde 69’u online alışveriş yapıyor.

EY’den yapılan açıklamaya göre, şirketin Türkiye’den de bin kişiyle görüştüğü “Global Tüketici Araştırması – Consumer on Board”, 34 ülkede 29 bin 943 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Araştırmaya göre dünyadaki internet kullanıcılarının yüzde 62’si, Türkiye’dekilerin ise yüzde 69’u online alışveriş yapıyor.

Dünya sıralamada Hindistan yüzde 75’lik oranla başı çekerken, bu ülkeyi sırasıyla yüzde 70 ile Çin ve Hollanda takip ediyor.

Türkiye’nin dördüncü sırada yer aldığı listede, gelir seviyesi daha yüksek olan Almanya yüzde 59’la, Fransa yüzde 52 ile, Amerika yüzde 50 ile, İsviçre ise yüzde 45 ile dünya ortalamasının altında kaldı.

ONLİNE ALIŞVERİŞTE GİYİM BAŞI ÇEKİYOR

Araştırmaya göre, Türkiye’deki internet kullanıcıları dünya ile karşılaştırıldığında internette daha fazla zaman geçiriyor ve Türkiye’deki tüm yaş grupları genelinde internet, dünya ortalamasına nazaran daha elverişli bir bilgi edinme kanalı olarak değerlendiriliyor.

Gerek Türkiye’de, gerekse dünyada tüketicilerin online mağazalardan en çok giyim satın aldığı görülürken, Türkiye, bu kategoride de yüzde 7’lik farkla dünya genel ortalamasının üzerinde yer alıyor.

kaynak:trthaber

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.