DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Liposuction, Yağ Aldırma Konumuz

Liposuction, Yağ Aldırma Konumuz. İşlemin adı bile kendini ele veriyor, yağ aldırma, aldırma! Ama biz napıyoruz aldırıyoruz sonra keşkeler başlıyor, zaten 5 kg ile sınırlı olan işlem için türlü tehlikeleri göze alıyoruz. Üstelik sonuçlarını bilmeden.

İşlemin ne olduğunu anlatalım önce liposuction, yağ aldırma; bölgesel zayıflama yöntemlerinden sonuç alınmadığı durumlarda başvurulan daha ziyade göbek, bel çevresi, çene altı, basen, iç bacak hatta tüm bacak şekillendirmesi için tercih edilen bir yöntem. Bu yöntemde 1-2 cm kesiden girilip, 1-2 mm çapında kanüllerle deri altındaki yağlar sıvı hale getirilip vücuttan alınıyor. Kanülün çapından bahsedilmesinin sebebi ise bence boyutu, doktor yumuşak yumuşak 1-2 mm çapında kanüllerle girip, dışarı alıyoruz yağları dediği kanülün boyu en az 50 santim, ben olsam bende dile getirmem, sizi saatlerce şişliyeceğiz diyemeyeceği için böyle söylüyor. En baştaki sık kullanılan;

Sonra hazır bu yağlar alınmışken bunları kök hücre haline getirip yüzünüze yahut dudağınıza artık doktor nereye kadar ikna edebildiyse oralara yine mikro iğnelerle! o boşalan yerleri doldururuz diyor ve biz ne olacak canım hazır anestezide almışız düşüncesiyle evet diyoruz. Tabiki kullanılan iğnede mikro değil, bizi uyuttuktan sonra kim bilir daha ne mikro! işlemler yapılıyor.

 

Bunların hepsini göze aldık girdik operasyona, çıkacağız birazdan tabi anesteziden uyanabilirsek sadece 5 kg için unutmayın. Çıktık operasyondan tır çarpmış gibi o minnak kanüller devasa izler bırakmış çıkarken her şey 5 kg için. Buraya kadar her şeyi doktorunuz yaptı, artık sıra sizde. Ağrılarla baş etme yöntemi bulmanız gerek, hastane çıkışında size yazılacak ağrı kesici ağrılarınızı kesmeyecek çünkü, unutmadan hastaneden çıkarken bir rahatlama gelecek kasada, sonra kim tutar sizi.

Artık sıra sizde dedik ya, ağrı değil baş etmeniz gereken sadece, bir daha kilo almamalısınız mesela, çünkü operasyonda o bölgedeki yağ hücreleri alındığı için tekrar kilo almanız halinde o bölgede yağ hücresi olmadığından farklı bölgelerdeki hücrelere yerleşecek yağlar, çok uzağa gitmeyin hemen yanından pörtleyecek yağ, dolayısıyla şekil bozukluğu olaşacak vücudunuzda ki bunların hepsi 5 kg için, maksimum o da, sağlık durumunuz uygunsa.

Varsayalım tüm bacak şekillendirmesine girdiniz, tabi benim her şeye karşı olduğumu düşünebilirsiniz değilim aslında prosedüre uygun yapılırsa. İlk olarak hastaya operasyon açıkça anlatılmalı, riskler, sonuçları, yaşam şeklinin tamamen değişmesi gerektiği, egzersiz, diyet vs. e siz bunları yapamadığınız için buradasınız, yapabilseniz zaten bu operasyona gerek duymayacak, onlarca para ödemeyeceksiniz. Anlatılmalı yani açık bir şekilde, bakalım hasta bu şartlarda kabul edecek mi? Bir de en tehlikelisi lenf damarlarına minik! kanüllerle zarar verme ihtimali. Normal şartlarda özellikle bacak liposuctionlarında lenf damarlarına renkli bir sıvının enjekte edilip, görüntüleyici altında yapılmalı, doktorunuz mucize doktor değilse. Yapılmayacaktır muhtemelen ben hiç rast gelmedim. Bacakları şekillendireyim derken lenf ödem olacaksınız çünkü doktorunuz zihninde lenf damarlarının geçiş güzergahını canlandırıp, yapmayacak operasyonu, yapamayacak aslında yok böyle bir güzellik. Hem şekilsiz hem lenf ödem hastasısınız artık, buyurun bununla başa çıkabilecekseniz yaptırın.

Halbuki yapmanız gereken sadece bol su, normal oranda yemek, az yiyin falan demiyorum, hareketli bir yaşam. Günde 7 öğün nedir, daha bir önce öğünde yediklerini öğütmedin, neymiş efendim vücut yoksunluk hissine girmesin, metabolizma hızlansınmış. Bırakın vücut nereye girecekse girsin, ayrıca o yazılan lezzetten uzak yiyeceklerle nereye kadar devam edeceksiniz gün gelecek bitecek ve siz aynı hızla geri alacaksınız verdiğiniz kiloları fazlasıyla. Bir şeye başlanıyorsa onun bir sonu mutlaka olacaktır o sebeple yaşam şekline dönüştürmediğiniz sürece diyetisyenlerinizin, şurada tatildeydim, burada kayak yaptım başlıklı anılarına çok oturur bakarsınız evinizden. Yiyin,için ama mutlaka gezin. Çokta semirmeyin ama yarında var, ölmeyeceksiniz yani.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.