DOLAR
32,5496
EURO
34,9189
ALTIN
2.424,57
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

‘Köy’den indim ‘Mahalle’ye!

‘Köy’den indim ‘Mahalle’ye!

Büyükşehir Yasası’ndaki değişiklikle köylerin mahalleye dönüşümünü ve bu durumun sosyal sonuçlarını inceleyen ‘Köylerin Mahalle Statüsüne Dönüştürülmesinin Sosyal Etkileri – Saha Araştırmaları’ kitabı İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Uygulamaları Merkezi tarafından yayımlandı.

Toplumsal hayatın en önemli olgularından biri olan ‘Köy’ kavramı; 2012’de çıkarılan Büyükşehir Yasası ile tarihe karıştı. Bu değişiklikle birlikte Türkiye’deki 18 bin civarındaki köy, bir anda mahalle dönüştü. Toplumsal alandaki bu köklü değişikliğin sosyal etkilerini ele alan ‘Köylerin Mahalle Statüsüne Dönüştürülmesinin Sosyal Etkileri – Saha Araştırmaları’ kitabı, İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi tarafından yayımlandı. Dr. Zeynep Banu Dalaman ve Hüseyin Murat Lehimler tarafından hazırlanan ve Silivri Belediyesi ile Silivri Kentsel Gelişim Derneği’nin desteğiyle ortaya çıkan eser; tarihten bu yana ‘Köy’ ve ‘Kent’ kavramlarını sosyolojik olarak ele alarak köylerin mahallelere dönüşümünü ve bunun toplumsal, kültürel, ekonomik ve zirai sonuçlarını irdeliyor.

Son 30 yıl içinde bu alanda yapılan en önemli ve en kapsamlı araştırma:18 köy 1470 köylü

1-12 Mart 2014 tarihleri arasında Silivri’nin 18 köyünde hazırlanan saha raporunda, bu köylerde ikamet eden 1470 kişi ile yüz yüze görüşüldü ve bu tarihi dönüşümün gündelik hayata izdüşümleri incelendi.

Eser ayrıca, köyden kente göçü de ele alarak bu konudaki rakamların dünü ve bugününü Silivri’nin 18 köyü ve bu alanlarda yaşayan köylülerin özelinde ortaya koyuyor.
aydın üni.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.