DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
20°C

YENİ KENT MEYDANI İÇİN İLK ADIM ATILDI

YENİ KENT MEYDANI İÇİN İLK ADIM ATILDI
Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize yeni bir kent meydanı kazandırılması amacıyla yıkımına karar verilen Seven Çarşısı’nda çalışmalar başladı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile vatandaşların katıldığı programda; Bilecik için yeni bir kent meydanının da ilk adımı atılmış oldu.
BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELİM YAĞCI:
”ŞEHRİMİZİN TİCARİ VE SOSYAL HAYATI RENKLENECEK”
Programa katılarak, iş makineleriyle çalışmayı başlatan Belediye Başkanımız Selim Yağcı, Seven Çarşısının yıkım çalışmaları ile yapılacak projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
Başta eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Mehmet Seven olmak üzere çarşının yapımında emeği geçen tüm idarecilere teşekkürlerini ileten Belediye Başkanımız Selim Yağcı, şunları kaydetti:
”Hepimizin malumu, artık Seven Çarşısı, dönemimizin ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Yapılacak yeni alanla şehrin hem ticari hem de sosyal hayatı renklenecek. Bugün Bilecik’imiz için özel bir gün. Bilecik için çok önemli olan ve bu zamana kadar büyük hizmetler yapmış, şehrimizin ticari hayatına büyük katkı sağlamış bir yapıyı yenilemek adına yıkmak için toplandık. 1987 yılında yapımına başlanmış olan Seven Çarşısı’nı yapan dönemin belediye başkanı, daha sonra milletvekilimiz Mehmet Seven ağabeyimize ve dönemin yöneticilerine şehrimize 30 yıl civarında hizmet veren çarşıyı kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Esnaflarımız açısından da şehrin ticari yapısında büyük rol oynadı.
”ESERİ ZAMANINDA ŞEHRİMİZE KAZANDIRANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Açıklamasında, çarşının artık ihtiyaçları karşılayamadığına vurgu yapan Belediye Başkanımız Selim Yağcı, zamanında bu eseri şehrimize kazandıranlara teşekkür ettiğini belirterek, şöyle devam etti:
”Artık şehirler gelişiyor ve değişiyor. Bu değişime ve gelişime ayak uydurmamız gerekiyor. Şehirlere yeni ihtiyaç alanları ortaya çıkıyor. O dönemin şartları için güzel olan yapılar zaman geldiğinde gereken ihtiyacı karşılayamıyor ve günün şartları açısından bakıldığında yetersiz konuma geliyor. Biz Bilecik’imizde yeni ticaret alanları, yeni meydanlar, yeni otopark alanları oluşturmak noktasında şehrin merkezinde çok önemli bir konumda olan bu yapıyı yıkma noktasında karar aldık. Diğer siyasi partilerimizin de 2014 seçim programlarında burasının yenilenmesi gündemdeydi. AK Parti olarak bizim de gündemimizde bu vardı ve bugüne nasip oldu.” dedi.
”YENİ PROJE İLE BİLECİK’İMİZİN BİRÇOK İHTİYACINI KARŞILAYACAK ALANLAR OLUŞTURACAĞIZ
Yeni proje ile şehrin birçok alandaki ihtiyaçlarının karşılanacağını dile getiren Belediye Başkanımız Selim Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
”2009 seçim beyannamemizde de Bilecik’in rahatlaması açısından, otopark sorununun çözülmesi açısından Seven Çarşısı’nın yıkılarak yerine yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini de vurgulamıştık. Bugün işte o gün. Nasip olursa burasının yıkımını gerçekleştireceğiz. Yıkım şirketimiz ile birlikte bir hafta içerisinde burasının hafriyatı temizlenecek ve zemin boş hale getirilecek. Yeni çalışmalarımızda da son aşamaya gelindi. Burada İnşallah önümüzdeki zaman dilimi içerisinde bu yıl bitmeden temeline başlayacağımız güzel bir çalışma gerçekleştirilecek. Oluşacak bu alanda, caddeyi de düzenleme alanı altına alacak bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Öncelikle bu alanda şehrin otopark sorununu çözecek bir otopark düzenlemesini gerçekleştireceğiz. Şehrimizde meydanlarımız yetmiyor. Artık genç nüfusu fazla olan bir şehiriz. İnsanlarımı çarşıya çıktıklarında kıyıda köşede ezilip büzülmeden, meydanında dolaşabileceği, görsellikleri olan bir meydan kazandıracağız bu alanda. Burası Bilecik’in ticaret anlamında kalbi olan bir nokta. Belediyemizin bu ticari anlamda gelirinin eksilmemesi noktasında da ciddi bir ticari alanı da belediyemize ve halkımıza kazandıracağız. Bu üç konsepti bir araya getirerek, görselliği de şehre yeni bir vizyon katacak bir projeyi ortaya koyuyoruz. Bunun çalışmaları bir noktaya geldi. Ama bunlar tam nihayete ermeden inşallah belediye olarak değişik alternatifleri de düşünüyoruz ama bu yapıları belediye olarak kendimiz yapıp ekonomik anlamda değerlendirilmesi gereken noktalarda da belediye olarak belki bir kısmını proje üzerinden satacağız veya kiralayacağız. Belediye olarak kendimiz bunu yapmayı düşünüyoruz. Ama çalışmalar açısından bazen öyle bir teklif gelir veya başka bir şey olur ki birlikte yapmak, kamunun menfaatine daha uygun düşerse de gelişen zaman dilimi içerisinde o alternatifleri de değerlendirebilir.”
BU ÇALIŞMA BİR BİTİŞ DEĞİL YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR”
Çalışmanın, Bilecik için bir bitiş olmadığını ve yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayan Belediye Başkanımız Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:
”Bilecik’in hem ticari hem de sosyal hayatı anlamında bugün önemli bir olaya şahitlik ediyoruz. binanın yıkılması bir bitiş değil, bir başlangıç. Bu başlangıcın şimdiden şehrimize, hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. En kısa süre içerisinde burada çok güzel ve özel düzenlemelerle şehrimize renk katacak, ticaret hayatımıza canlandıracak, insanımıza ferahlık verecek bir çalışmayı hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu çarşıda emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah yeniş yapılacak tesisin de tekrar hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
Belediye Başkanımız Selim Yağcı, açıklamasının ardından iş makinesini kullanarak, ilk çalışmayı başlattı.
13653332_746626978813597_8617589180352814206_o

1

2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.