DOLAR
32,5964
EURO
34,7967
ALTIN
2.494,72
BIST
9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Seven Çarşısının yıkımına başlandı

Kentsel Dönüşüm projesi çerçevesinde yıkımına karar verilen Seven Çarşısının yıkımına başlandı.
Bilecik’in önemli alanlarından biri olan Seven Çarşısı dün itibariyle yıkılmaya başladı. Yıkım için ilk kepçeyi vuran Belediye Başkanı Selim Yağcı oldu. Alanın yıkılmasının yeni bir başlangıç olduğunu kaydeden Başkan Yağcı, yapılması planlanan yeni projeyle ilgili de ip uçları verdi.

1987 tarihinde dönemin belediye başkanı Mehmet Seven tarafından yaptırılan Seven Çarşısının, kentsel dönüşüm programı çerçevesinde yıkılarak yenilenmesine karar verilmişti. Kararın alınmasının ardından çarşı esnafının alanı boşaltması beklendi ve dün ilk kepçe vuruldu. Başkan Yağcı kepçeye oturarak ilk yıkımı başlattı. Basın mensuplarına yıkımla ilgili açıklama yapan Başkan Yağcı, başta Mehmet Seven olmak üzere çarşının yapımında emeği geçen tüm idarecilere teşekkürlerini iletti. Çarşının artık dönemin ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Yağcı, yapılacak yeni alanla şehrin hem ticari hem de sosyal hayatına renk katacak bir proje düşünüldüğünü kaydetti.
Başkan Yağcı şöyle konuştu: “Bugün Bilecik’imiz için özel bir gün. Bilecik için çok önemli olan ve bu zamana kadar büyük hizmetler yapmış, şehrimizin ticari hayatına büyük katkı sağlamış bir yapıyı yenilemek adına yıkmak için toplandık. 1987 yılında yapımına başlanmış olan Seven Çarşısını yapan dönemin belediye başkanı, daha sonra milletvekilimiz Mehmet Seven ağabeyimize ve dönemin yöneticilerine şehrimize 30 yıl civarında hizmet veren çarşıyı kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Esnaflarımız açısından da şehrin ticari yapısında büyük rol oynadı.
Çarşı artık ihtiyaçları karşılayamıyor. Ama artık şehirler gelişiyor ve değişiyor. Bu değişime ve gelişime ayak uydurmamız gerekiyor. Şehirlere yeni ihtiyaç alanları ortaya çıkıyor. O dönemin şartları için güzel olan yapılar zaman geldiğinde gereken ihtiyacı karşılayamıyor ve günün şartları açısından bakıldığında yetersiz konuma geliyor. Biz Bilecik’imizde yeni ticaret alanları, yeni meydanlar, yeni otopark alanları oluşturmak noktasında şehrin merkezinde çok önemli bir konumda olan bu yapıyı yıkma noktasında karar aldık. Diğer siyasi partilerimizin de 2014 seçim programlarında burasının yenilenmesi gündemdeydi. Ak Parti olarak bizim de gündemimizde bu vardı. 2009 seçim beyannamemizde de Bilecik’in rahatlaması açısından, otopark sorununun çözülmesi açısından Seven Çarşısının yıkılarak yerine yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini de vurgulamıştık. Bugün işte o gün. Nasip olursa burasının yıkımını gerçekleştireceğiz. Yıkım şirketimiz ile birlikte bir hafta içerisinde burasının hafriyatı temizlenecek ve zemin boş hale getirilecek. Yeni çalışmalarımızda da son aşamaya gelindi. Burada inşallah önümüzdeki zaman dilimi içerisinde bu yıl bitmeden temeline başlayacağımız güzel bir çalışma gerçekleştirilecek. Oluşacak bu alanda, caddeyi de düzenleme alanı altına alacak bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Öncelikle bu alanda şehrin otopark sorununu çözecek bir otopark düzenlemesini gerçekleştireceğiz.” dedi.
bilecik yıkım6

bilecik yıkım

bilecik yıkım2

bilecik yıkım3

bilecik yıkım4

bilecik yıkım5

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.