DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Karadeniz’de Hamsi Bolluğu

Karadeniz’de Hamsi Bolluğu

İzmit Balık Hali’nde Marmara ve Karadeniz’de yakalanan balıklarla tezgahlar renklenirken, başta hamsi olmak üzere birçok balığın da fiyatı düştü. Özellikle şu sıralar bol miktarda çıkan hamsinin kilosu 10 liradan 5 liraya kadar geriledi.

Kocaeli’nin Karadeniz’e sahili olan Kefken ve Bağırganlı bölgelerindeki balıkçı limanlarından denize açılan tekneler ağları hamsiyle dolu olarak geri dönüyor. Bolluk nedeniyle iki gün önce kilosu 8 ile 10 lira arasında satılan hamsinin fiyatı 5 liraya düştü. Balığın bollaşması nedeniyle tezganların şenlendiğini söyleyen balıkçı Murat Şahin, “Sular soğumaya başlayınca Kararadeniz, İğneada ve Kefken’den bol miktarda hamsi gelmeye başladı. Şu an tezgahlarımızda hamsi 5 ile 7 lira arasında satılıyor. Vatandaşlarımızda yoğun ilgi gösteriyor” diye konuştu.

Kemal Bineklioğlu ise “Günlerdir buzhane hamsisi satan balıkçının yüzü güldü. Geçtiğimiz ay balık sezonunun en düşük ayıydı. Bugün tezgahlarda hamsi patlaması yaşanıyor. Kilosu 5 liraya, 7 liraya hamsi satıyoruz. Hem çok iri hem de çok lezzetli hamsi. Bu bolluğun devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Hamsi fiyatının düştüğünü öğrenince balık almaya geldiğini söyleyen Mesut Okuroğlu ise “Şu ana kadar buzhaneden çıkarılan hamsiler tezgahtaydı. Şimdi ise taze balık geldiğini duyunca hemen balık haline geldim. Hamsi bol olunca da fiyatlar düşmüş” ifadelerini kullandı.

İzmit Balık Hali’nde balıkların kilo fiyatları şöyle:

Hamsi: 5-7 lira, İstavrit: 10 lira, Mezgit: 7 lira, Tekir: 15 lira, Zargana: 10 lira, Barbun: 30 lira, Turna mezgit: 18-20 lira, Yerli somon: 15 lira.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.