DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Hocalı Katliamı Kurbanları Anıldı

Hocalı Katliamı Kurbanları Anıldı

Avrupa Azerbaycan Topluluğu (TEAS) tarafından düzenlenen programda, Hocalı’da katledilenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, katliamı anlatan belgesel film gösterimi yapıldı.

Katliamda ailesini kaybeden Khzangül Amirova, yaptığı açıklamada, olayın olduğu günü dün gibi hatırladığını söyledi. Olayın, Azerbaycan’da yaşanan en büyük felaket olduğunu belirten Amirova, o zaman 8 yaşında olduğunu ve olayın beynine kazındığını kaydetti.

Amirova, Ermeniler tarafından babası, annesi ve 5 yaşındaki kardeşinin öldürüldüğünü anlatarak, “Bizi bir yere götürdüler. Onlara ailemi görmek istediğimi söyledim. Sonra beni babamın yanına götürdüler. Babama, ‘Azerbaycan Ermeni toprağıdır’ de diyorlardı. Babam da ‘Beni öldürseniz bile öz vatanımı size satmayacağım’ dedi. Sonra babamı üzerine benzin döküp, yakarak öldürdüler” dedi.

TEAS İstanbul Temsilcisi Rena Rzayeva da Hocalı’da sadece Azeri topraklarının değil, çocukların ve insanların umutlarının da öldürüldüğünü belirterek, “613 kişi öldürüldü. Geride kalanlar hala olayların izlerini taşıyor. Hocalı ölene kadar onların kalplerinde yaşayacak. Bu katliamı unutmayalım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ölenlerin anısına, üzerinde katliamın tarihiyle birlikte, “Hocalı insanlık dramı, bizi unutmayın” yazan ve içerisinde özel bir ışıklandırma bulunan balonlar havaya bırakıldı.

Etkinlik kapsamında kurulan mini bir çadırda, dramı anlatan fotoğraflardan oluşan dijital sergi kuruldu.

Program, Natig Ritm grubunun konseriyle sona erdi.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.