DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Hac Kuraları 20 Mart’ta Çekilecek

Hac Kuraları 20 Mart’ta Çekilecek

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, yaptığı açıklamada, bu sene 2007 yılında kayıt olup 2013’e kadar aralıksız kayıt yenileyenlerin hac kurasına alınacağını belirtti.

Bu sene yeni kayıt alınmadığını vurgulayan Günenç, şunları söyledi:

“Kuramızda sadece bu sene gideceklerle 2015 yılında gidecekleri sıraya koyacağız. Bir kısmı bu sene, kalan kısmı da gelecek sene giderek 2007’deki kayıtları bitirmiş olacağız. Kayıtlarımızı aldık inşallah 20 Mart’ta kura çekimi olacak. 24 Mart-4 Nisan arasında da kura sonucuna göre kesin kayıtlarımızı yaptıracağız. Geçen yıldan kota indirimi nedeniyle gönüllü ve kura sonucu kalan hacı adaylarımız vardı. Onlar da bu sene doğrudan hacca gidecekler. Bunların sayısı 11 bin 726. Bunlardan 6 bin 612’si Diyanet İşleri Başkanlığı, 5 bin 114 ise seyahat acentelerinin organizasyonuydu. Bunlar bu sene doğrudan gidecekler. Başkanlıktan iptal olanlar başkanlıkla, şirketlerden iptal olanlara ‘acentelere kayıt yaptırabilir’ belgesi vereceğiz ve acentelerini bu sene kendileri seçecekler. 55 bin 540 kişi hacca gidecek. Bunların 11 bin 726’sı geçen seneden kalanlar. 2007 kayıtlılardan 43 bin 814 kişi de bu seneki kura sonucu kutsal topraklara gidecek. Geriye kalan 50 küsur bin kişi de gelecek yıl hacca gidecek.”

KAYIT YAPTIRMAYANLARA EK SÜRE YOK

Rakamların kesin kayıtların ardından netleşeceğine dikkati çeken Günenç, bundan sonraki sürece ilişkin de bilgi verdi. 20 Mart’taki kura çekiminin ardından 24 Mart – 4 Nisan tarihlerinde kesin kayıtların yapılacağını yineleyen Günenç, “Kesin kayıt hakkını kazanan hacı adaylarından başkanlığımız organizasyonunu tercih edenler kesin kayıtlarını il müftülüklerinden yaptıracaklar. Kesin kayıtla ilgili bilgiler Diyanet İşleri Başkalığının internet sitesinden de yayımlanacak. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanıp belirlenen sürede kayıt yaptırmayanlara ise tekrar kayıt hakkı tanınmayacak” ifadelerini kullandı.

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA EK KONTENJAN 

Gazi ve şehit yakınlarına yönelik 600 kişilik kontenjanın da bulunduğunu belirten Günenç, “Sistemimiz içinde 2007’den itibaren kayıtlı olanlar kesin gidecek. Kontenjan dolmadığı takdirde kalanları kayıtlı sistemden kurayla tespit edip kontenjanı tamamlayacağız” diye konuştu.

Gelecek sene yapılacak uygulamaya yönelik de şimdiden konuşmanın zor olacağını ifade eden Günenç, şunları kaydetti:

“Bu seneki sürecin de hayırla tamamlanmasını, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Kota uygulaması, kura çekimi uygulamalarının vatandaşlarımızı üzdüğünü biliyoruz. Ancak müracaat eden, talep eden çok, gidecek sayısı sınırlı olduğu için bundan başka bir yol, yöntem olmadığı için bu uygulamayı yapmak zorundayız. Bu hususu vatandaşlarımızın bilmesini arzu ediyoruz. Başkanlığımızın bu konudaki konumunu anlamalarını kendilerinden bekliyoruz.”

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.