DOLAR
32,5292
EURO
34,9276
ALTIN
2.434,24
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Gül’e büyük jest

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, At Bayramı etkinliklerine katıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanlığı Atçılık Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenler öncesinde Gül, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile kahvaltıda bir araya geldi.

Keyik Restorandaki kahvaltı basına kapalı gerçekleşti.

Türkmenistan Devlet Başkanlığı Atçılık Spor Kompleksi’ndeki açılış törenine Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile katılan Gül, at gösterilerini ve yarışları izledi.

GÜL ADINA AT YARIŞI DÜZENLENDİ

At Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 7 at yarışından biri de Türkiye Cumhurbaşkanlığı Koşusu oldu.

Yarışı Türkmen At Bakanlığının atı Dalbedew kazandı. Yarışın sonunda düzenlenen ödül töreninde Dalbedew’in jokerine ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker verdi.

Gül, yarışlar arasında Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov ile başbaşa görüşme de gerçekleştirdi.

Ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra ise Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov’un ev sahipliğinde düzenlenen öğle yemeğine iştirak etti.

Toy Mekanı’ndaki yemek basına kapalı gerçekleştirildi.

GÜL TÜRKMENİSTAN’DAN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Gül, THY’ye ait özel uçak ile TSİ saat 14.00’da Ankara’ya gitti.

Gül’ü Aşkabat Uluslararası Havaalanından Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov ve Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu uğurladı.

Gül ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Ankara’ya döndü.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.