DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

”GENCİYLE YAŞLISIYLA BİLECİK HAREKETLENİYOR”

”GENCİYLE YAŞLISIYLA BİLECİK HAREKETLENİYOR”

 

Bilecik Belediyesi tarafından, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenlenen “Genciyle Yaşlısıyla Bilecik Hareketleniyor” adlı etkinlik gerçekleştirildi.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Hürriyet Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Spor ve Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe katılarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Bilecik Belediyesi Spor Eğitmenleri Didem Ayrancı ve İlker Çınar öncülüğünde gerçekleştirilen aktiviteye, Bilecik Belediyesi Çocuk Akademisi öğrencileri ve Aile ve Sosyal Politikalar Huzur Evi sakinleri de katıldı.

 

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen program, açma-germe hareketlerinin yanı sıra müzik eşliğinde devam etti. Katılımcılar, renkli görüntülere sahne olan etkinlikte havanın yağmurlu olmasına aldırış etmeden devam etti.

 

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”SAĞLIKLI VE HAREKETLİ YAŞAMA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ”

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, etkinlik sonrasında yaptığı konuşmada günümüz teknolojisinin hareketliliği azalttığına değinerek bu etkinlikleri bir farkındalık olarak ortaya çıkarttıklarını ve hareketliliği yaşam alanının her noktasına yaymak gerektiğini belirtti.

 

Gerçekleştirilen aktivite ile sağlıklı ve hareketli yaşama dikkat çekmek istediklerini belirterek,  şunları söyledi:

 

”Öncelikle Ramazan-ı Şerifin ilk günlerinde sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Cenab-ı Hak bu mübarek ayda yapmış olduğumuz ibadetleri kabul etsin. Bizler Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, geçen yıldan itibaren bir faklılık ortaya koymak için gayret içerisindeyiz. Buda nedir? 29 Mayıs -4 Haziran arası Avrupa Hareketlilik Haftası ve geçen yıldan itibaren başladığımız bir proje ile bu haftayı değişik etkinliklerle değerlendiriyoruz. Bugün “Genciyle Yaşlısıyla Bilecik Hareketleniyor” kapsamı içerisinde bu güzel organizasyonu hepinizin katılımıyla gerçekleştirdik. Gerçekten çağımızın artık durağanlaştığı, teknolojinin ön plana geçtiği ve hareketliliğin azaldığı bir dönem içerisinde, bilgisayarların başında hayatın geçtiği bir dönem içerisinde sağlıklı nesilleri elde etmek ve sağlıklı bir şekilde, hayatımızı kaliteli bir şekilde devam ettirebilmek için, hayatımıza hareketliliği katmak zorundayız. Bizler Bilecik Belediye Başkanlığı olarak bu hafta her gün bir mahallemizde, halkımızı teşvik etme noktasında bu programları düzenliyoruz. Dün TOKİ’de düzenledik, bugün Hürriyet Mahallesi’ndeyiz,yarın da Ertuğrulgazi Mahallemizde Hareketlilik Haftası’na devam edeceğiz.İnşallah Perşembe günüde Bahçelievler Mahallemizde, Cuma günü de Pelitözü Mahallemizde etkinlikler aynı şekilde devam edecektir.Önemli olan tabi bunu bu hafta içerisinde yapmak değil,hayatımızın her safhasına yaymak. Sabah kalktığımızda bir iki germe hareketinin yapılması, ev içerisinde bile bazı hareketlerin yapılması güne güzel başlamamızı sağlayacaktır. Çok değerli büyüklerimizin bu etkinliğe katılıp farkındalık oluşturmak için buraya gelmeleri bizleri son derece mutlu etti. Ben gerçekten bu etkinliğe katkısı olan herkesi canı gönülden kutluyorum, hepimize sağlıklı, hareketli, güzel günler ve yarınlar temenni ediyorum.”

 

Etkinlik yaşlı ve gençlerden oluşan katılımcıların hep birlikte hareket etmesi ile son buldu.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan sportif faaliyetler diğer mahallelerde de devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.