DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Darbe girişiminde bulunanların IŞİD’den farkı yok

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin:

“Darbe girişiminde bulunanların IŞİD’den farkı yok”

Genelkurmay İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen söyleşide bütün yönleriyle FETÖ ve darbe girişimini anlattı. Darbe girişiminde bulunanların IŞİD’den farksız olduğunu belirten Pekin, “Türkiye, bugün Musul’un yapılanmasında söz sahibi olmalı. Olamaz isek yarın o bölge bizim için bir tehdit oluşturacaktır” uyarısında bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün düzenlediği söyleşi Altunizade Yerleşkesi’ndeki Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. “Bütün Yönleriyle FETÖ ve Darbe Girişimi” başlıklı söyleşiye konuşmacı olarak Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin katıldı.

Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Enes Esad’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde FETÖ terör örgütü ve darbe girişimi konusunda söyleşilere katıldığını ifade eden Pekin, bu örgütün Türkiye değil, bütün dünya ülkeleri için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Pekin: “Darbe yapmak isteyenler IŞİD’den farksız”

FETÖ’ye ilişkin şuan da birtakım temizlik operasyonlarının yapıldığını ve yapılmaya da devam edildiğini belirten Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, darbe girişiminin başarıya ulaşmamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki çoğu subayın girişimi desteklememesi ve halkın ortaya koyduğu büyük iradenin etkili olduğunu dile getirdi.

Darbe girişiminde bulunanların IŞİD’den bir farkı olmadığını kaydeden İsmail Hakkı Pekin, Türkiye’nin tarihinde ilk kez halkına acımasızca saldıran bir girişime şahit olduğunu, devletinin verdiği silahla kendi halkına ateş eden bir yapıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ABD’deki 11 Eylül 2001 tarihinde yaşanan ikiz kulelere saldırı travmasından farksız olduğunu dile getiren Pekin, Türkiye’nin PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da Suriye ve Musul’da yaşanan savaşta önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Türkiye Musul’da söz sahibi olmalı

Türkiye’nin Musul meselesinde söz sahibi olması gerektiğini belirten Emekli Korgeneral Pekin, “Bugün Musul’un yapılanmasında söz sahibi olmaz isek yarın o bölge bizim için bir tehdit oluşturacaktır” uyarısında bulundu.

Emekli Korgeneral Pekin, önümüzdeki günlerde dünyayı uluslararası bir kaosun beklediğini, ülke olarak bu kaostan nasıl çıkabileceğimize kafa yormamız gerektiğini söyledi. Küresel güçlerin dünyadaki kapışmalarının Kasım-Nisan aylarında olmasını beklediğini ifade eden Pekin, “Uzun vadeli hesaplarla bu süreci atlatmamız gerekir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.