DOLAR
32,4752
EURO
34,9525
ALTIN
2.437,31
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Büyükakın’a önemli görev

Eski Bilecik Valisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Marmara Belediyeler Birliği 2019 yılı 1. olağan meclis toplantısında birlik başkanı olarak seçildi. İstanbul’da gerçekleştirilen seçimde 185 oyla Marmara Belediyeler Birliği’nin 16. başkanı olan Büyükakın, “Belediye başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin bize karşı gösterdiği teveccüh için çok teşekkür ediyorum. Marmara Belediyeler Birliği olarak ülkemize örnek projeler ve çalışmalar yürüteceğiz. Bize verdiğiniz destek için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“ORTAK SORUNLARA İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇÖZÜM BULUNACAK”

25 Nisan 1975’te yola çıkan Marmara Belediyeler Birliği, o günden beri Türkiye’de demokratik yerel yönetim hareketinin gelişmesi, belediyelerin yetki ve kaynaklarının artırılması, çevre bilincinin geliştirilmesi gibi konularda öncülük yapmakta. Marmara Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı olarak seçilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, belediyeler arasında koordinasyon ve işbirliğinin gelişmesi, ortak sorunlara işbirliği içinde çözüm bulunması ve belediyelerin uluslararası arenada temsili konusunda da fark yaratan çalışmalara imza atılması noktasında hizmetler yapacaklarını da vurguladı.

HER SİYASİ GÖRÜŞTEN YÖNETİCİ SESİNİ DUYURABİLİYOR

Altısı büyükşehir olmak üzere 191 belediyenin üye olduğu Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye’nin yerel demokrasi tarihinde saygın bir yere sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Her zaman her siyasi görüşten yerel yöneticinin sesini duyurabildiği çok önemli bir platform olmasıyla değerli çalışmalara imza atan Marmara Belediyeler Birliği’nin Başkanı Doç. Tahir Büyükakın, “Farklı bakış açılarının, farklı çözüm önerilerinin saygı çerçevesi içerisinde istişare edilmeye devam edeceğine olan inancım tamdır” açıklamasını yaptı. Öte yandan Marmara Belediyeler Birliği 2019 yılı 1. olağan meclis toplantısında encümen üyeleri ve kurulların isimleri de belirlendi.

 

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Dodruga Belediye Başkanı Selim Tuna ve Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, toplantı sonrası Marmara Belediyeler Birliği Başkanı seçilen Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ı kutlayarak başarılar diledi. Eski Bilecik Valimiz, yeni Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız, bugünde Marmara Belediyeler Birliği Başkanı seçilen Doç. Dr. Tahir Büyükakın Bilecik için bir şans oldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.