DOLAR
32,5810
EURO
35,0254
ALTIN
2.459,12
BIST
9.799,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Bütçe Görüşmelerinde Son Gün

Bütçe Görüşmelerinde Son Gün

Genel Kurul’da bugün, bütçenin tümü üzerinde son görüşmeler yapılacak.

TBMM Genel Kurulu’nda, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısı’nın maddeleri kabul edildi.

Yürürlük maddesi üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, milletvekillerinin açlık grevinin devam ettiğini belirterek, “Bir milletvekili açlık grevi yapıyorsa bundan alacağımız dersler vardır. İki üyemiz özgürlüğüne kavuştu diye sevinmiş değiliz. Cezaevinde 6 milletvekilimizin de bir an önce burada olmasını istiyoruz” dedi.

Altay, İstanbul merkezli operasyonla ilgili olarak, “Hükümetin bütün üyelerini suçluyor değiliz. Adı geçenleri de suçlu ilan etmiş değiliz. Masumiyet karinesini her zaman savunan bir partiyiz. Dün bir davanın savcılığına soyunanların bugün masumiyet karinesini hatırlaması sevindirici. Bir bakan burada ‘Yolsuzluk yapanların Allah belasını versin’ diyorsa, olay ciddidir. Yargılamıyoruz, hüküm vermiyoruz” diye konuştu.

Polis müdürlerinin “Amirlerine haber vermediler” diyerek görevden alındıklarını belirten Altay, “O polislerin amiri savcıdır” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, “İnanıyorum ki üç gündür tartıştığımız olaylar, hukukun üstünlüğü ile sona erecektir. Sonuna kadar bunların ortaya çıkması sağlanacaktır” ifadesini kullandı.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, farkındalık yaratmak için 6 vekille yürüttükleri eyleme destek sunan bütün siyasal parti temsilcilerine teşekkür ederek, “Bütçenin hemen ardından bir kanun teklifiyle, Meclis, kendi iradesine üzerine düşürülen bu gölgeyi (tutuklu vekiller) kaldırmalıdır” dedi.

Daha sonra, 2012 Yılı Kesin Hesap Kanun Tasarısı’nın maddeleri kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, “Yoğun ve yorgun bir maratonu tamamladınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağolun, varolun” diyerek, birleşimi bugün saat 14.00’de toplanmak üzere kapattı.

Açık oylama yapılacak

TBMM Genel Kurulu’nda, 2014 yılı bütçesinin tümü üzerinde son konuşmalar yapılacak. AK Parti, CHP, MHP ve BDP temsilcilerinin konuşmasının ardından eleştirilere Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan cevap verecek.

Genel Kurul’da daha sonra 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı’nın açık oylamaları yapılacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.