DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BOZÜYÜK’TE BÜYÜK ÇERKEZ SÜRGÜNÜ VE SOYKIRIMI UNUTULMAYACAK

BOZÜYÜK’TE BÜYÜK ÇERKEZ SÜRGÜNÜ VE SOYKIRIMI UNUTULMAYACAK

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük’te kültürlerini, gelenek ve göreneklerini yaşatarak yeni nesillere aktarmaya devam eden Kuzey Kafkasya Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaretin hemen öncesinde de Şeyh Şamil Parkı’nda yapımı tamamlanan Büyük Çerkez Sürgünü ve Soykırımını anlatan rölyef ve Şeyh Şamil rölyefleri hizmete sunuldu.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Kuzey Kafkasya Kültür Derneğinin davetine icabet edip dernek üyeleri ile bir araya gelerek unutulmaz bir gece geçirdi. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın eşi Emine Bakıcı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ali Avcıoğlu ile birlikte yaptığı ziyarette Kuzey Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Fehmi Nilüfer, Araştırmacı Yazar Kurulay Yılmaz, MHP Belediye Meclis Üyesi Hakan Karuk ve yaklaşık olarak 200 kişiden oluşan dernek üyeleri yer aldı. Dernek lokalindeki ziyaretin öncesinde Şeyh Şamil Parkı’nda Bozüyük Belediyesi tarafından 21 Mayıs 1864’te Rusların Kuzey Kafkasya’yı işgali sonrası Çerkes ve Kafkas halklarının maruz kaldığı Büyük Çerkez Sürgünü ve Soykırımını unutmamak ve unutturmamak amacı ile yapılan rölyef ile Kafkasya’nın dini ve siyasi lideri Kafkas Kartalı Şeyh Şamil’in rölyefinin bulunduğu anıt alanı hizmete sunuldu. Burada yaptığı konuşmada Çerkeslerin 19’uncu yüzyılda insanlık tarihinin gördüğü en büyük zulümlerden birine maruz kaldığını ve bir buçuk milyon şehit verdiklerini hatırlatan Başkan Bakıcı “Yıllardır Şeyh Şamil Parkı olarak bildiğimiz parkımızda, nesillerimiz 21 Mayıs Büyük Çerkes Soykırımı ve Sürgünü ile Şeyh Şamil’i tanısınlar diye parkımıza rölyeflerini kazandırdık. Emeği geçen Kuzey Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Fehmi Bey ve Yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra Başkan Bakıcı, sahip oldukları kültürü ve gelenekleri yaşatmaya devam eden Kuzey Kafkasya Kültür Derneği’nde Bozüyük’teki Çerkez vatandaşlar ile bir araya gelerek sohbet etti. Dernekteki hanımlar tarafından hazırlanıp kendisine ikram edilen Çerkezlerin geleneksel yemeklerinin tadına bakan Başkan Bakıcı, böylesine güzel bir ortam oluşturdukları ve kendilerini misafir ettikleri için dernek başkanına ve dernek üyelerine teşekkür etti. Vatandaşlar tarafından istek ve taleplerin dile getirildiği, Çerkez kültürünün ve dernek faaliyetlerinin anlatıldığı ve keyifli bir sohbet ortamının oluştuğu buluşmada ayrıca yöresel dans gösterileri yer aldı. Daha çok küçük yaşta olmalarına rağmen oldukça profesyonel bir şekilde yöresel oyunlarını sergileyen minikler ise beğeni ile izlendi.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, gösterilen misafirperverlik, yöresel yemek ikramı ve sergilenen halk dansları gösterisi için dernek yöneticileri ve üyelerine teşekkür ederek “Kültürünü dolu dolu yaşayan ve çocuklarına da kültürünü öğreterek yaşatan Bozüyük’ümüzün güzide Derneği Kuzey Kafkasya Kültür Derneği ziyaretimizde misafirperverlikleri ve samimi sohbetleri için Çerkes Kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. Bozüyük sizinle güzel” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.