DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Boza ve şıra ikramında bulunuldu

Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi tarafından 2 yıldır gerçekleştirilen ‘’Geleneklerimizi Yaşatıyoruz’ projesi kapsamında müze ziyaretinde bulunan vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine boza ve şıra ikram edildi.

Belediye Başkanı Nihat Can, eşi Nesrin Can ve Milletvekilimiz Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk ile muhtarlarımız vatandaşlarımıza boza ve şıra ikram etti.

İlimizin yöresel kıyafet giyen kızları tarafından ikram edilen boza ve şıra ziyaretçiler tarafından beğeniyle içildi.

BAŞKAN CAN:

‘’GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Belediye Başkanı Nihat Can, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Bilecik Belediyesi olarak geleneklerimizi yaşatmaya devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi olarak şu ana kadar 30’u aşkın gelenek ve göreneğimizi müzemizde uyguladık. Bugün de şıra ve boza günü diye planladık. Dışarıdan şehrimize gelen gezi için gelen turistlerimize Osmanlı Dönemi’nden şıra ve boza ikram ettik. Eski geleneklerimizi tanıtım yapmak için her hafta yaptığımız bir etkinliğimiz bu bizim.  Bu haftayı da boza ve şıra olarak belirledik. Her hafta yine eski gelenek ve göreneklerimizden devam eden el sanatları da dahil olmak üzere devam ediyor” dedi.

Yaşayan Şehir Müzesi Görevlisi Yurdanur Kırlı ise etkinliklerinin devam ettiğini belirterek, “Girişte sergilediğimiz bozacı ve şıracı alanını bugün canlandırmak istedik. Aynı zamanda bu alan fotoğraf çekim alanımızdır. Dönem olarak da şu an kışın çok lezzetli olan yöresel içeceğimiz boza zamanı. Biz de istedik ki bugün böyle bir etkinlik yapalım.  Müzemize gelen ziyaretçilerimiz hem bozamızın tadına baksınlar hem de Osmanlı şerbetinin şıranın tadına baksınlar içsinler istedik. Bunları biz geleneklerimizi yaşatıyoruz projesi kapsamında yapıyoruz. Bu sene ikinci yılımız ve dördüncü etkinliğimiz. Bu etkinliklerimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte; Belediye Başkanı Nihat Can, eşi Nesrin Can ve Milletvekilimiz Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı, ziyaretçilere kendi elleri ile boza ve şıra ikram etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.