DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
ALTIN
2.496,68
BIST
9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bilecik’te yayaya yol vermek isteyen kamyonete otomobil çarptı

Yayaya yol vermek isteyen kamyonete otomobil çarptı.

Alınan bilgilere göre, Bilecik’in Pelitözü Mahallesinden Yenişehir istikametindeki 11 DP 495 plakalı kamyonetin sürücüsü yolun karşısına geçmek isteyen yaya’ya yol vermek isteyinde hemen ardından gelen 43 UU 330 plakalı otomobil, kamyonete arkasından çarptı.

Kazada herhangi bir yaralanma yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi.

Kaza nedeniyle ulaşım bir süreliğine tek şeritten kontrollü olarak sağlanırken kazalı araçlarından kaldırılmasının ardından normale döndü.

Trafikte takip mesafesi

Trafikte, önünüzde seyreden araçla aranızdaki mesafenin ne kadar olması gerektiğini bilmek güvenli sürüş için gereken önemli noktalardan biridir. Örneğin, zincirleme çarpışmalar, sürücülerin çoğunlukla önlerindeki aracı çok yakın takip etmelerinden ve zamanında fren yapamadıklarından meydana gelmektedir.

Bir yaklaşıma göre, hızınız sürüş anında ne ise, önünüzdeki araçla aranızda bırakmanız gereken mesafe onun metre karşılığı olmalıdır. Örneğin 90 km/saat hızla gidiyorsanız, önünüzde seyreden araç ile aranızda 90 metre mesafe bırakmanız gibi. Ancak bu yaklaşım, özellikle şehirler arası yollarda uygun olabilir. Şehir içlerindeki, trafik yoğunluğu ve göreceli olarak düşük hızlar, bu mesafeyi hızın metre cinsinden yarısına eşit bir değere çekebilir.

Örneğin 40 km/saat hızla gidiyorsanız, arada 20 metre mesafe bırakmanız gibi. Kara yollarında araç kullanırken, iki araç arasındaki mesafeyi belirlemede kullanılan daha açık ve uygulaması daha kolay bir yöntem daha vardır: “Üç Saniye Kuralı”. Bu kurala göre, ilk adım, öndeki aracın yanından geçip gittiği yol kenarında bir direk, ağaç ya da bir işaret belirlemektir. Sonrasında, öndeki araç bu nesneyi geçer geçmez, içinizden, “binbir, biniki ve binüç” diye saymaya başlayın. Eğer binüçe gelmeden önce, belirlediğiniz işarete varırsanız, aracınız öndeki araca çok yakın demektir; Üç Saniye Kuralı’na göre takip mesafenizi artırmanız gerekmektedir. Çünkü, önden seyreden araç ani bir fren yaptığında, sizin de bunu fark edip frene basmanız ve aracınızın durması yaklaşık üç saniye içinde gerçekleşir.

Geçen bu üç saniyede, eğimsiz, düz ve asfalt yolda;

Hızınız 50 km/saat ise, aracınızın alacağı yol 45 metre;

Hızınız 70 km/saat ise, aracınızın alacağı yol 60 metre;

Hızınız 90 km/saat ise, aracınızın alacağı yol 75 metre olacaktır.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.