DOLAR
39,8574
EURO
46,6561
ALTIN
4.250,08
BIST
9.301,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
33°C
Bilecik
33°C
Açık
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C

Bin 177 TL Gelir Desteği Sağlanacak

16.04.2020
A+
A-

Bin 177 TL Gelir Desteği Sağlanacak. 1.177 TL Gelir Desteği Kimlere Sağlanacak? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler ve 15 Mart sonrasında iş sözleşmesi feshedilen işçilere, ücretsiz izinde bulundukları veya işsiz kaldıkları süre kadar aylık 1.177 TL gelir desteği sağlanacağını bildirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler ile 15 Mart sonrasında iş sözleşmesi feshedilen işçilere, ücretsiz izinde bulundukları veya işsiz kaldıkları süre kadar aylık 1.177 TL gelir desteği sağlayacaklarını açıkladı.

İstihdamı korumak için tedbirlere yenilerini eklediklerini ifade eden Selçuk, 3 aylık süre boyunca, iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında, iş veya hizmet sözleşmelerini feshedilemeyeceğini belirtti.

Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kısa çalışma ödemelerinin de hızlı bir şekilde yapılması için uygunluk tespitinin tamamlanmasının beklenmeyeceğini belirterek, işverenlerin beyanı doğrultusunda ödemelerin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Selçuk ayrıca, kurumsal bakım ihtiyacı olan yaşlıların ve engellilerin gelir durumuna ve engel oranına bakılmaksızın, özel huzurevlerinde ve engelli bakım merkezlerindeki ücretlerini bakanlık olarak karşılayacaklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.