DOLAR
32,5939
EURO
34,7885
ALTIN
2.416,65
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasa Teklifi Kabul Edildi

Sağlıkta Şiddetin Önlenmesine Yönelik Yasa Teklifi Kabul Edildi. Sağlık çalışanlarının beklediği Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ”Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasası Teklifi, Yüce Meclisimizde grubu olan tüm partilerin mutabakatı ile gündeme alınıp, yasalaştı. Sağlık çalışanlarını şiddetten korumaya yönelik, bugüne dek en kapsamlı yasanın çıkmasında katkısı olan tüm vekillerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik düzenleme ile, kamu ve özel sağlık kuruluşlarında görevli sağlık personeli ve yardımcı personeline karşı hakaret, tehdit, yaralama, görevi yaptırmamak için direnme suçlarında cezalar %50 oranında artırılacak, bu suçlarda verilecek hapis cezası ertelenmeyecek, başka personel varsa mağdur çalışan işten çekilebilecek.

Ayrıca TBMM’nin, koronavirüs tedbirleri nedeni ve Genel Kurul Kararı ile 15 Mayıs’a kadar çalışmalara ara verdiği öğrenilirken, gücünü halktan alan, egemenliğin kayıtsız şartsız halka geçtiği, 23 Nisan 1920 tarihi yani TBMM’nin kuruluşunun 100 yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla 23 Nisan Perşembe günü özel gündemle toplanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.