DOLAR
32,4177
EURO
34,4901
ALTIN
2.484,39
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
30°C
Bilecik
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Bilecik’te Necmettin Erbakan’ı anma ve anlama programı yapıldı

Saadet Partisi Bilecik İl Gençlik Kolları tarafından vefatının 6. Yıldönümü münasebetiyle Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma ve anlama programı yapıldı.

Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi’ndeki programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşı okundu. Akabinde Gençlik Kolları Başkanı Ömer Taşçı, Erbakan kavramının önüne ulvi sıfatlar getirilmeden düşünülemeyeceğini söyledi. Taşçı, Erbakan kavramının önüne ziyadesiyle layık olan sıfatın Mücahid olduğunu belirterek,  merhum Erbakan’ın ömrünü ülkesine milletine, ümmetine ve bütün insanlığın Saadetine huzuruna mutluluğuna adadığını ve bu uğurda son nefesine kadar canıyla ve malıyla mücadele ettiğini kaydetti.

Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı Seyfettin Tıkız ise, merhum Erbakan’ı hiçbir zaman unutmadıklarını anlatarak, son zamanlarda aynı coğrafyada yaşayan insanların, sevenin, sevmeyenin Erbakan haklıymış deme yarışına girdiğinin altını çizdi ve bu dönemde, onu unutmanın mümkün olmadığı söyledi.

Tıkız konuşmasına şöyle devam etti:

Ne demişti İlber Ortaylı Hoca; geleceğin atasözü  “Erbakan hoca haklıymış” Hocamızın haklı olması elbette bizi memnun ediyor. Ancak bir o kadar da üzüyor. Hocamızın haklı olduğu her konu maalesef ülkemizin zararlı çıktığı konular. Onu dinlemeyip, dudak kıvıranlar bu gün gelip duvara tosladılar. Üzgünüz ama maalesef tablo bu.

Yine hocamızı anmak derken bir takım hamasi cümleler kurup sonra da alakasız icraatların içinde olmak değil maksadımız.  Yani Erbakan gibi konuşup, onun hiç yanına dahi yaklaşmadığı sözde dostlarla birlikte hareket etmek değildir ki onu anmak.  Onun önümüze koyduğu idealler için çalışmaktır, Erbakan’ı anmak. Ne idi onlar? ”Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir Dünya. ”

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün daha önce belirlenmiş olan programı dolayısla katılmadığını belirten bir mesaj gönderdi. Tüzün, mesajında“Vefatının 6. Yıldönümü münasebetiyle düzenlediğiniz merhum başbakanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı Anma programınıza önceden belirlenmiş programım gereği katılamıyorum. Ülkesine milletine büyük hizmetleri geçmiş ender siyasetçilerden Erbakan Hocamıza bir kez daha bu vesileyle rahmet diliyorum.” dedi.

Vatan Partisi Bilecik İl Başkanı Niyazi Güven, merhum Erbakan’ın nazik ve birleştirici bir siyasetçi olduğunu ve ülke olarak son dönemlerde her zamankinden daha çok birliğe ihtiyacımız olduğunu ifade etti.

Demokrat Parti Bilecik İl Başkanı Sezai Balta ise Erbakan’ın ülkesine, milletine büyük emekleri geçmiş ağır sanayi hamlesini başlatmış, fakirin fukaranın yüzünü güldürmüş ve kimseye kötü söz söylememiş ender bir siyasetçiydi olduğunu söyledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Recai Demiryürek, Erbakan Hocanın siyasetini Peygamber efendimizin yaşantısını günümüze aktararak yaptığını, her kelimesini her hareketini ve davranışını İslam’ı referans alarak Hakk Hakikat çizgisine göre ayarladığını ifade ederek,” Kimseyi ötekileştirmez kimseyi ayrıştırmaz hep hoşgörülü ve nazik davranırdı. Doğru bildiği yolda da hiç yorulmak nedir bilmez azimli sebatlı ve kararlı bir şekilde hedefe odaklanmış olarak mücadele ederdi Allah c.c. razı olsun.” diye konuştu.

Şiir dinletileri, sinevizyon gösterimleri  ile devam eden programın sonunda Erbakan Hoca için okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı. Ardından konuşmacı ve katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi. Vatan Partisi Bilecik İl Başkanı Niyazi Güven’e, Demokrat Parti Bilecik İl Başkanı Sezai Balta’ya, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı  Feyzi Köse’ye Necmettin Erbakan Hocanın kendi kaleminden ”Davam” kitabı hediye edildi.

Programa, Anadolu Gençlik Derneği Bilecik Şube Başkanı Ahmet Dumangöz, Cansuyu Derneği Şube Başkanı Sadık Savak, Erbakan Vakfı Bilecik Merkez İlçe Başkanı Mehmet Turgut, Erbakan Vakfı Bölge Başkanı İbrahim Meral, Üniak Bilecik temsilcileri, Genç Memur-Sen Bilecik temsilcileri,partililer ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.