DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Bilecik’te Minibüsçüler Dertli

Bilecik’te Minibüsçüler Dertli. Bilecik’te şehiriçi hatlarda çalışan minibüsçüler sosyal medyada servis edilen görüntülerin gerçeği yansıtmadığını ifade ettiler.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 81 il Valiliğine gönderdiği genelge kapsamında şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan dolmuşların %50 yolcu kapasitesi ile seferlerine devam etmesi yönünde karar alınmasının ardından, sosyal medya üzerinden servis edilen görüntülerin gerçeği yansıtmadığı Bilecik’te şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler tarafından ifade edildi.

Bilecik’te bankalar mevkisinde durdurulan minibüsçüler 8 kişiden fazla yolcu almadıklarını, sabah erken saatlerde işe giden vatandaşlardan dolayı bir yoğunluk olduğunu belirten sürücüler, kurala uyduklarını belirterek, ”Kuralı herkesin biliyor. Biz kimseyi zorla araca bindirmiyoruz. 8 kişilik bir kural var. Aracın durumu belli, alınan karar belli, vatandaşlar sağlığını düşünüyorsa binmesinler, bizi de zorda bırakmasınlar. Bizimki de can. Bu zor günlerde birbirimize destek olmamız gerekirken, kimse kimseye köstek olmasın.” dediler.

Bir diğer minibüs şoförü ise, ”Eski görüntüleri atıp kimse sosyal medyayı yanlış yönlendirmesin, ben çalışırsam, direksiyon sallarsam para kazanıyorum. 4 gündür evde yatıyorum. Evim kira, elektriğim var, doğalgazım var, suyum var, 4 tane çocuğum var. Benim bunun hakkını kim verecek. O, sosyal medyayı yanlış yönlendiren arkadaşımız mı verecek. Çok mu para kazanıyoruz. Az önce 2 minibüs durdurduk. Birinde 1, diğerinde 3 yolcu vardı. Bu araç kaç para yakıyor? Şoför yevmiyesi, giderleri,bunları neden hesap etmiyorlar. Geçen koca gün akşama kadar 60-70 tl para topladım. Benim yövmiyem nerede?  Mal sahibine ne vereceğim? Mal sahibi beni veya diğer arkadaşları nasıl çalıştırsın? O videoyu çekip sosyal medyayı yönlendiren arkadaşlara sormak istiyorum benim hakkımı kim verecek? Yolcu alıyorsun bir dert, almıyorsun bir dert. Almadığın zaman adam diyor ki 3 aylık bebeği var kucağında. Yağmur yağıyor hava soğuk. Alıyorsun ilerde ceza yiyorsun. Biz ne yapacağız. Tamam almayalım ama bize bir açıklama yapılsın, buna bir çözüm bulunsun. Herkes şaşırdı. Ne olacak bilmiyoruz. ” ifadelerinde bulundu.

 

Yorumlar

  1. Misafir dedi ki:

    Gerçek anlamda zor iş,aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık, ne yapacak by insanlar almasalar insanlar beni almadı diye şikayet ediyor,alsalar ceza yiyorlar, bu araçlar belli dakikalarda mecbur çalıyorlar, yevmiye ve mazot çıkmıyorsa yazık, bergün zarar yazıyor demek ki,Allah yardım etsin