DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK’TE KUWAİT CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI

KUWAİT CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI
         Bozüyük Belediyesi tarafından kamulaştırması tamamlanan ve  Kuveytli İş Adamı Ebu Salem tarafından inşa edilecek Kuwait Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Kasımpaşa Mahallesindeki vatandaşlar tarafından gelen talepler sonucunda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, tarafından kamulaştırılan araziye Kuveytli İş Adamı Ebu Salem tarafından yaptırılacak olan Kuveyt Camimizin temeli gerçekleştirilen tören ile atıldı. 700 kişilik erkeklere, 210 kişilikte bayanlar için ibadet alanı bulunan cami muhteşem mimarisi ile göz dolduracak.  Kasımpaşa Mahallesi sakinlerinin kanal boyu mevkiindeki cami ihtiyacına kayıtsız kalmayan Başkan Bakıcı’nın girişimleri sonucunda temeli atılan cami özellikle mahalle sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.
Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; “Hepinizin bildiği üzere dün Hakkari Yüksekova da görev yapan hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Ünal Demir’i hain terör saldırısı sonucu şehit verdik. Yüreğimiz yanıyor, Şehidimizin ailesinin acısını bizlerde derinden hissediyoruz. Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun.  Acılı ailesine de Allah’tan sabırlar diliyorum.
Bu mübarek günde Kasımpaşa Mahallemize kazandıracağımız, hayırsever iş adamı Kuveytli Ebu Salim tarafından inşaa edilecek olan “Kuwait Camii” mizin hep birlikte dualar eşliğinde, temelini atmak üzere bir araya geldik.
Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde giden bir yönetim olarak “Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik” diyoruz. Bozüyük’e olan sevgimiz ve hizmet aşkımız ile hayata geçirdiğimiz projelerle, şimdiye kadar yapılamayanları yaparak tabiri caizse güzel ilçemizi şahlandırdık. İlçemizin geçmiş yönetimlerden gelen pek çok sorununa el atarak çözüm getirirken yine pek çok ihtiyacını da projelerimizle giderdik. Mahallelerimiz bizim göz bebeklerimiz. O yüzden mahallelerimize ayrı bir önem veriyoruz. Gerek alt yapı, gerekse üst yapı olmak üzere her alanda gerçekleştirdiğimiz proje ve yatırımlarımızla ‘Güçlü Gelecek, Güçlü Bozüyük’ için çalışıyoruz.
 Kasımpaşa Mahallemizde de irili ufaklı Otogar, Metristepe Kültür Merkezi, Cemalettin köklü parkı, Osmangazi Parkı, Sevgi Yolu, Nikah Salonu, 3 Adet Klimalı Durak, Kasımpaşa Mahallesi Sağlıklı Yaşam Merkezi, Kasımpaşa Sentetik Sahası ve Tenis Kortu gibi pek çok projeyi hayata geçirdik. Güçlenen ve Gelişen Bozüyük’ümüzde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda her alanda yatırımlarımız devam ediyor.
Yüce Rabbim Tevbe süresinin 18. Ayetinde “Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır” diyor. Bu gün de inşallah mahallemizin talebi doğrultusunda yeni bir Camii mahallemize kazandırmak amacı ile bir araya geldik. Çevre yolunun hemen kenarında ve ilçemizden geçen herkesin görebileceği konumda olan gördüğünüz 2 bin 700 metrekarelik parselleri 95 bin TL gibi bir bedelle kamulaştırdık. Buradaki ibadet alanına hayırsever iş adamı Ebu Salim tarafından inşaa edilecek olan “Kuwait Camii” ile ilgili olarak gerekli protokollerimizi de imzaladık. Camimizin temelini atmak ise bu gün nasip oldu.
 Kuwait Camiimiz 2 minareli olarak projelendirilirken, camimiz 710 kişinin ibadet edebileceği, 485 metrekare taban alanı olan bodrum ve ana kattan oluşuyor. Ayrıca camimizde 251 metrekare kadınlar mahfili de bulunmaktadır. Gasilhane,  asansör, çocuk oyun odası, 13 kişinin aynı anda abdest alabileceği abdesthaneler, yoldan geçen misafirlere hitap edecek 17 metrekare çay ocağı olacak şekilde inşa edilecek.
 Rabbim inşallah kazasız belasız bir şekilde camimizi tamamlayarak hizmete sunmayı nasip etsin.
Ben şimdiden 10 Haziran Pazar günü idrak edeceğimiz mübarek Kadir Gecenizi kutluyor, ailelerinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum.
Sevgili Peygamberimiz de “Kim Allah için bir mescit yaparsa, Allah’ta cennette onun için bir ev yapar” buyuruyor. Sözlerime son vermeden önce Kuwait Camimizi ilçemize kazandıran hayırsever iş adamı Ebu Salim e sizlerin huzurunda teşekkür ediyor, Rabbimden Ebu Salim’e bu hayrı karşısında cennetinden büyük bir köşk diliyorum. Camimiz  mahallemize, ilçemize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.
Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın ardından konuşan Milletvekili Halil Eldemir; ” Öncelikle bugün uğurladığımız, Hakkari Yüksekova da görev yapan hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Ünal Demir’e Allah’tan rahmet  ailesine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum, Vatanımızı bölmeye çalışan bu vatan hainlerine asla aman vermeyeceğiz, devletimiz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacaktır” dedi. Temeli atılacak Kuwait Camii ile ilgili olarak ise “Bozüyük Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı, Kasımpaşa Mahallemiz’deki cami talebine  kayıtsız kalmayarak, vatandaşlarımızın bu isteğini yerine getirmede çok önemli bir adım atmıştır. Bu vesile ile kamulaştırılması tamamlanan caminin inşaat işlerini üstlenen hayırsever iş adamı Ebu Salem beyefendiye teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasının sonunda iş adamına Arapça teşekkür eden Milletvekili Halil Eldemir, akıcı Arapçası ile İş Adamı Ebu Salem’i bile şaşırttı.
Konuşmaların ardından okunan dua ve kesilen kurbanın ardından tüm katılımcılar ile birlikte Kuwait Camii’nin temeli atıldı. Gerçekleştirilen temel atma törenine, Bilecik AK Parti 2.sıra Milletvekili adayı Halil  Eldemir, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, AK  Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, İş Adamı Ebu Salem, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.