DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Bilecik’te Fırıncılardan İlginç Talepler

Bilecik’te Fırıncılardan İlginç Talepler

Bilindiği üzere Bilecik’te Fırıncılar Ramazan Bayramında sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında alınan karar doğrultusunda ekmek satışını  araçlarıyla mahalleleri korna çalıp dolaşarak gerçekleştiriyor.

Mahallelerde sokak sokak araçlarıyla gezerek ekmek satışı yapan fırıncılar bu ekmek satışları esnasında ilginç sorunlar yaşıyor.

Türkiye’de İçişleri Bakanlığınca alınan karar doğrultusunda Ramazan Bayramı boyunca sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında bilindiği üzere fırınlar hizmet veriyor ve fırıncılar vatandaşlar ekmeksiz kalmasın diye araçlarının kornalarını çalıp, mahalleleri dolaşarak ekmek satışı gerçekleştiriyor.

Bilecik’te Fırıncılardan İlginç Talepler

Alınan bilgilere göre, Bilecik’te fırınları ve fırıncıların telefon numaralarına ulaşan bazı vatandaşlar, fırıncılar ile vefa sosyal destek grubunu karıştırmış olsa gerek ki, ekmek haricinde başka alışveriş taleplerinde de bulunuyor.

Oldukça yoğun bir gün geçiren fırıncıların telefon numarası bilgilerine ulaşan vatandaşların, telefonla arayıp veya whatsapp üzerinden sigara gibi farklı alışveriş taleplerinde bulundukları öğrenildi.

Bazı vatandaşlar ise fırıncıların mahallerde gerçekleştirdiği ekmek satışı esnasında çalmış oldukları araç kornasından (saat 14.00 sularında) rahatsız olduklarını fırıncılara bildirdi.

Ramazan Bayramının 2. gününde oldukça yoğun bir mesai gerçekleştiren fırıncıların telepati yeteneği olmadığı için,  sokağa geldiğini veya mahalleden geçtiğini bir şekilde ya korna sesiyle, ya da seslendirme sistemiyle belli etmesi gerekiyor.

Fırıncılar, vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı davranmalarını, ekmek satışı ile görevli olan fırıncılardan başka alış-veriş ihtiyaçlarını talep etmemeleri gerektiğini ifade ederek, acil durumlarda vefa sosyal destek gruplarına ulaşabileceklerini dile getirdiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.