DOLAR
32,3030
EURO
35,2306
ALTIN
2.239,30
BIST
8.831,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
11°C

YHT Hareket Saatleri ve Durakları

YHT Hareket Saatleri ve Durakları. 28 Mayıs 2020 tarihinden itibaren yeniden seferlerine başlayacak olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hareket saatleri ve duracağı istasyonlar açıklandı. YHT hangi duraklarda duracak? YHT biletlerinin satışı HES (Hayat Eve Sığar) kodu ile gerçekleştirilecek.

YHT Bilecik’te Duracak mı?

Listeye göre, Yüksek Hızlı Tren (YHT) Bilecik ve Bozüyük’te dahil olmak üzere ara duraklarda durmayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs salgınının sosyoekonomik anlamda vatandaşa etkilerini azaltmak amacıyla birçok sektöre yönelik tedbirlerin alındığının altını çizerek, salgının yayılma hızındaki düşüş sayesinde hayatın normalleşmesi sürecinin de başlayacağını söylemiş ve bu noktada demiryolları ulaşımında normalleşme sürecinin başlatılacağını bildirmişti.

Yüksek Hızlı Trenlerin biletlerinin satışına bugün başlandı. Ancak tren biletleri öncelikle temassız olarak mobil uygulama veya internet sitesinden ya da gişelerden satın alınabilecek. Çağrı merkezi ve acentelerden bilet satışı yapılmayacak.

YHT Biletleri HES (Hayat Eve Sığar) Kodu İle Gerçekleştirilecek

Bilet satış işlemleri yolcuların COVID-19 ile ilgili durumlarını tetkik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden HES (Hayat Eve Sığar) kodu ile gerçekleştirilecek. Sağlık otoritelerinin seyahat engeli koyduğu veya HES kodu alamayan kişilere bilet satışı yapılmayacak.

28 Mayıs’ta YHT seferleri soysal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat edilerek başlatılacak. Demiryollarında ilk olarak tren içerisinde sosyal mesafeye uygun tedbirler alınacak, yolcu tren bilet satışlarında da sosyal mesafeye uygun yüzde 50 kapasite oranında ve koltuk atlayarak çapraz düzende bilet satışı yapılacak.

Şehirlerarası ulaşımda hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıran Yüksek Hızlı Tren (YHT) 28 Mayıs 2020 tarihinden itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak. Karayolu ulaşımına kıyasla daha hızlı ve ekonomik seyahat etmenizi sağlayan, ekonomi, business ve yemekli olmak üzere 3 çeşit vagondan oluşan YHT’lerde COVID-19 pandemisi tedbirleri gereğince yemekli vagonda yemek servisi yapılmayacak.

1- Ankara-İstanbul-Ankara YHT

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni Ankara Eryaman’dan hareket ederek, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit ve Gebze ara duraklarında durmadan ve yolcu da almadan Pendik, Söğütlüçeşme, Bakırköy ve Halkalı duraklarına uğrayacak, Bostancı durağında durmayacak.

1 Sefer Sayısı
Ankara-İstanbul-Ankara YHT ile karşılıklı 4 (2+2) sefer düzenlenmekte olup bunlar;

Ankara-Halkalı:2 sefer
Halkalı-Ankara:2 sefer

Seyahat süresi
Ankara-Halkalı: 5 saat 11 dakika

 

2- Ankara-Eskişehir-Ankara YHT

Ankara-Eskişehir parkurunda işleyen trenler Eryaman ve Polatlı duraklarına uğramaktadır.

Sefer Sayısı
Ankara-Eskişehir-Ankara YHT ile karşılıklı 4(2+2) sefer düzenlenmekte olup bunlar;

Ankara-Eskişehir: 2 sefer

Eskişehir-Ankara: 2 sefer

Seyahat süresi
Ankara-Eskişehir: 1 saat 30 dakika.

3- Ankara-Konya-Ankara YHT

Ankara-Konya-Ankara hattında işleyen trenler Eryaman ve Polatlı duraklarına uğramaktadır.

Sefer Sayısı
Ankara-Konya: 2 sefer

Konya-Ankara: 2 sefer

Seyahat süresi
Ankara-Konya: 1 saat 47 dakika

4- Konya-İstanbul-Konya YHT

Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Trenini Konya’dan hareket ettikten sonra, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit ve Gebze duraklarına uğramadan ve yolcu almadan Pendik, Söğütlüçeşme, Bakırköy ve Halkalı duraklarında duracak. Bostancı durağında durmayacak.

Sefer Sayısı

Konya – İstanbul(Halkalı) : 2 sefer
İstanbul(Halkalı) – Konya : 2 sefer

Seyahat süresi
Konya – İstanbul (Halkalı) : 5 saat 26 dakika

Hes Kodu ile Online Tren Bileti Alma

Hes Kodu İle Online Tren Bileti Alma. Hes kodu ile online tren bileti nasıl alınır? TCDD Hes kodu ile online tren biletinin nasıl alınacağına dair döküman ve videoyu yayınladı.

TCDD Taşımacılık A.Ş. Online e-bilet sitesine https://ebilet.tcddtasimacilik.gov.tr/ adresinden giriş yaparak NEREDEN, NEREYE ve TARİH bölümünü dolduruyorsunuz. Daha sonra ilgili treni seçip diğer ekrana geçiyorsunuz. Kişisel bilgilerinizi ve daha önce aldığımız HES kodunu
bu ekranda giriyoruz.

Hayat Eve Sığar (HES) Kodu Nasıl Alınır?

Akıllı telefonumuzun işletim sistemine göre (ANDROID, IOS) Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasını App Store veya Google Play üzerinden indiriyorsunuz. Uygulama açıldıktan sonra HES Kodu İşlemleri bölümüne tıklıyorsunuz. “Yeni Kod Ekle” bölümüne tıklıyoruz. HES kodumuzun süresiz mi yada belli bir tarihte mi geçerli olacağını belirliyoruz. İstediğimiz tarihi seçiyoruz. “HES” kodumuzu bu ekranda kopyalayabilir, ve kare kodunu görüntüleyebiliriz. Kredi kartı bilgilerimizi girdikten sonra “Ödeme Yap” tıklayıp tren biletimizi oluşturuyoruz.

 

YHT Hareket Saatleri ve Durakları 2022 yılı güncel listesi için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

YHT Hareket Saatleri ve Durakları 2022

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.