DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

BİLECİK’TE; ‘’ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR’’ ÇALIŞMASI ANLATILDI

BİLECİK’TE; ‘’ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR’’ ÇALIŞMASI ANLATILDI

Bilecik Belediyesi ve Bilecik Sağlık İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan ve tedavide erken teşhisin önemini vurgulama adına hazırlanan çalışma ile şehrimizin birçok noktasında bulunan kurum ve kuruluş binaları ile belirlenen alanlarda ‘’Erken Teşhis Hayat Kurtarır’’ yazıları yazıldı.

Belediye Başkanı Nihat Can ve Sağlık İl Müdürü Dr. Serkan Kadir Keskin etkinliğin düzenlendiği Kültür ve Kongre Merkezi önünde vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Kültür Kongre Merkezi önüne ‘’Erken Teşhis Hayat Kurtarır’’ logosunu boyayan Belediye Başkanı Nihat Can ve Sağlık İl Müdürü Keskin, program hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Nihat Can, yaptığı konuşmada sağlıklı yaşam ve erken teşhisin önemine değinerek, ‘’’’Belediyemiz ve Sağlık İl Müdürlüğümüz işbirliğinde kanserle mücadelede erken teşhisin önemini vurgulama ve bu anlamda vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla Kültür ve Kongre Merkezimiz önünde ‘’Erken Teşhis Hayat Kurtarır’’ logosunu boyadık. Sağlık Müdürümüz Dr. Serkan Kadir Keskin ve çalışanlarına böyle anlamlı bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Bilecik Belediyesi olarak bizler de her zaman vatandaşımızın yararına olan çalışmaların yanında yer almaya hazırız ve Sağlık İl Müdürlüğümüzün bu tür çalışmalarına gerekli katkıyı veriyoruz. Bu anlamda ‘’Erken Teşhis Hayat Kurtarır’’ sloganını şehrimizin birçok noktasındaki kurum ve kuruluşlarımızın önüne kazandıracağız.’’ İfadelerini kullandı.

Sağlık İl Müdürü Keskin ise proje hakkında verdiği bilgide; ‘’Meme kanseri ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık rastlanan kanser olup hemen hemen 8-10 kadından birinde karşımıza çıkmakta ve nadir de olsa erkeklerde de görülebilmektedir. Ancak memedeki her 10 kitleden 8’i iyi huyludur, yani kanser değildir. Bu kadar sık görülmesi ve erken tedaviyle yaşamı uzatmanın mümkün olması nedeniyle tarama programları başlatılmış, ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı olarak kabul edilmiştir. Öncelikle meme kanserini süt kanalları ve süt bezlerini döşeyen hücrelerin anormal ve kontrolsüz çoğalması olarak tanımlaya biliriz. Meme kanserinin nedeni tam olarak bilinmese de yaş, genetik mutasyonlar, beslenme, sigara, alkol alışkanlığı, obezite olmakla birlikte en çok göze çarpan neden olarak östrojen dediğimiz kadınlık hormonuna maruz kalma süresinin uzun olmasını sayabiliriz.

İlimizde birinci basamakta Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Bozüyük İlçe Sağlık Müdürlüğünde olmak üzere 2 adet kurumumuzda mamografi çekilmekte olup, 1 Ocak 2018 tarihinden bu yana 2088 kişi taranmış, 86 kişi ikinci basamağa sevk edilerek, 5 kişiye meme kanseri tanısı konulmuş ve tedavisi sürmektedir. Kanserden korunmak için önerilerimiz; sigara ve alkolden uzak durmak, kilo vermek, kendi kendilerini muayene etmeyi öğrenmeleri ve özellikle 40 yaşından sonra 2 yılda bir kez tarama için KETEM’e başvurmalarıdır. Muayene olmaktan korkmayın, kanserin farkına geç varmaktan korkun ve Erken Teşhis Hayat Kurtarır. diyoruz’’ ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN VE SAĞLIK İL MÜDÜRÜ KESKİN SPOR MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanı Nihat Can ve Sağlık Müdürü Keskin ile beraberindeki sağlık görevlileri ve vatandaşlar daha sonra Bilecik Belediyesi Spor Merkezini ziyaret ederek, mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Belediye Başkanı Nihat Can, Sağlık İl Müdürü Keskin ve sağlık görevlileri buradaki vatandaşlarımıza ‘’Erken Teşhis Hayat Kurtarır’’ çalışması ile ilgili broşür ve bilgilendirme metinleri verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.