DOLAR
32,4886
EURO
34,9477
ALTIN
2.439,30
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te Dünya Çevre Haftası Kutlamaları

BİLECİK’TE KUTLANAN ‘DÜNYA ÇEVRE HAFTASI’NDA GENÇLERİN BİLİNÇLENDİRİLMESİNE ÖNCELİK TANINDI.

 

Bilecik’te geleneksel hale gelen “Dünya Çevre Haftası” kutlamaları, öğrenciler tarafından Biosun Bilecik EKAY Tesisi’ne düzenlenen teknik gezi ve Biosun Bilecik’in verdiği eğitim seminerleri ile anlam kazandı. 

 

Biosun Bilecik, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Bilecik Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Bilecik Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Müdür Yardımcıları Hatice Yeşim Çakır ve Seda Bayrakçı, Çevre Yönetim ve Denetim Şube Müdürü Talat Müftüoğlu, ÇED ve Çevre İzin Şube Müdürü Ömür Kurt, İmar Planlama/ Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Ercan Çelebi, İnsan Kaynakları ve Bilgi Teknolojileri Destek Hizmetler Şube Müdürü Ercan Gönültaş, Bilecik Belediyeler Birliği Çevre Mühendisi Gürkan Akyurt, Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Muhammet Kolcu, PTT Baş Müdürü Serhat Bozkurt’un ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla 50 öğrenciyi Entegre Katı Atık Yönetimi (EKAY) Tesisi’nde ağırladı. Tesise gerçekleştirilen teknik gezi öncesinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Bilecik Valiliği önünde yer alan Atatürk Heykeli önüne çelenk bırakıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat’ın konuşmasıyla başlayan tören, tesisin ayrıştırma binasında Geri Dönüşüm Eğitim Sorumlusu Kaan Arda tarafından öğrencilere verilen geri dönüşüm ve çevre ile ilgili eğitim semineri ile devam etti. Seminerin ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekiminden sonra öğrenciler düzenli depolama alanlarını ve tesisin diğer ünitelerini gezdi. Gezi esnasında öğrencilere Biosun Bilecik Proje Müdürü Akman Atılgan yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gezi sonunda Biosun Bilecik tarafından öğrencilere ve diğer katılımcılara içinde şapka, bloknot, kalem bulunan bez çantalar ve t-shirt’ler dağıtıldı. Biosun Bilecik EKAY Tesisi’ne yaptıkları geziden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, geri dönüşüm ve çevre konusunda bilinçlendiklerini ve tesisi ileride tekrar ziyaret etmek istediklerini belirttiler.

 

Biosun Bilecik, Bilecik’te artık geleneksel hale gelen ‘Dünya Çevre Haftası’ kutlamaları kapsamında ayrıca; Bilecik Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bilecik Belediyeler Birliği, Bilecik Belediyesi ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 22-25 Mayıs tarihlerinde bir dizi etkinlik düzenledi. Yaşadığımız gezegenin sürdürülebilirliğine dikkat çekmek ve gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen üç farklı ilçede, altı farklı ilk okulda “Geri Dönüşüm ve Çevre” konulu eğitim seminerleri düzenlendi. Biosun Bilecik Geri Dönüşüm Eğitim Sorumlusu Kaan Arda tarafından verilen eğitim seminerleriyle toplamda 921 öğrenci çevre konusunda bilinçlendirilmiş oldu. Düzenlenen seminerlerde; geri dönüşümün ekonomik bir yatırım olduğuna vurgu yapılırken; gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak adına sadece tüketim alışkanlıklarımızın değiştirilmesinin yeterli olmadığına, değerlendirilebilir nitelikli atıkların da geri dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekildi.

 

Eğitim seminerlerinin ardından 25 Mayıs 2017, Perşembe günü Bilecik Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün önderliğinde Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Dünya Çevre Günü” ile ilgili standlar kuruldu. Biosun Bilecik de etkinliğe kurduğu standı ile destek verdi. Biosun Bilecik standında geri dönüşümün önemini ve Biosun Bilecik EKAY Tesisi’ni anlatan roll-up çalışmaları, tesisin ölçekli maketi ve tesis hakkında video’lar yer aldı. Biosun Bilecik’in dışında etkinliğe; Bilecik Belediyeler Birliği, Bilecik Belediye Başkanlığı, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, Bilecik İl Jandarma Komutanlığı, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü, Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Bilecik İl Müftülüğü, Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bilecik Bisikletliler Derneği destek verdi. Etkinlik sonunda protokol üyeleri Biosun Bilecik’in standını gezip yetkililerden bilgi aldı. Biosun Bilecik standı geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine katılımcıların yoğun ilgi ve beğenisiyle karşılandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.