DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
18°C
Bilecik
18°C
Açık
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Çok Bulutlu
20°C

Bilecik’te yeni stadyumun yeri kesinleşti

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarına katılmak üzere Bilecik’i ziyarete gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldığı iftarda Bilecik’e yapılacak yeni yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

Bilecik Belediyesi Kapalı Pazar Alanında düzenlenen iftarda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Bilecik’in en büyük sorunlarından biri haline gelen yeni stadyumun nereye yapılacağı konusuna son noktayı koydu.

Bakan Kılıç konuşmasında ilk olarak Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri olan ve aynı zamanda misafirperverliğini de Osmanlı misafirperverliği, bir Türk misafirperverliği gibi ortaya koyan değerli Bilecikli hemşehrilerine teşekkür ederek, ”Gerçekten bizleri çok güzel bir şekilde ağırladınız. Allah hepinizden razı olsun.”dedi.

Bakan Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:
Bu gün Söğüt’te 15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ’cü hainlerin, teröristlerin başını çektiği darbe girişiminde şehit olan özel harekat polisimiz Kazım Esmer’in babasını ziyaret ettik. Ertuğrulgazi Türbesini ziyaret ettik. Şeyh Edebali Türbesini ziyaret ettik. Bunlar milletimizin medeniyetimizin ruh kökünden yer almış olan inancımızın ve medeniyetimizin temelini oluşturan birlikteliklerin beraberliklerin temsilini ortaya koyan kişilerin bir arada olduğu bu güzel Bilecik’te Söğüt’te yaptığımız ziyaretlerden bazıları. Tabi ki mütevazı bir şehir Bilecik ama aynı zamanda bir obadan Cihan Devleti, o Cihan Devletinden de şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığına giden bir temelin memleketi Bilecik.

Biz bu yaz inşallah başlayacağımız yatırımla stadyumumuzu yine aynı yerde en iyi şekilde yapacağız.

Bakan Kılıç Söğüt’te şu andaki stadyumu hızlı bir şekilde yeniden inşa edip orada Söğüt Şenliklerinin en doğru şekilde yapılmasını sağlayacaklarını belirterek, ”Tabi ki Bilecik dediğimizde tarihimizin, gençliğimizin 2023, 2053, 2071 hedeflerimizin en önemli şehirlerinden birisini görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu 2053 ve 2071 hedeflerine buradaki gençlerimizle hep beraber inşallah Türkiye’yi taşıyacağız ve ilk günkü aşkla Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu hedeflere Grup Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile beraber koşacağız. Teşkilatlarımız bu noktada kendilerini yenileyecekler. Yerel yönetimlerimiz varsa eğer eksiklerini giderecekler. Vatandaşımıza milletimize hizmetteki çalışmamız son noktasına kadar son nefesimize kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında inşallah koşarak gideceğiz.Gelelim gerçekten Bilecik’teki yatırımların son durumuna salonumuz, havuzumuz devam ediyor. Havuzumuz salonumuz bu noktada tamamlandı. Yaptığımız mahalle tipi sahalarla beraber önemli bir yatırımın içindeyiz. Bilecik’in merkezindeki stadyumla alakalı olarak tribünlerinde artık kullanılamaz noktada olduğu konusu da bilimsel raporlarda ortada. Bizim burada yapacağımız iş belli.Burası şehrimizin merkezinde Bilecik’te tüm vatandaşlarımızın özellikle kullanımı için inşa edilmiş bir yapıdır. Artık ömrünü tamamladı. Biz bu yaz inşallah başlayacağımız yatırımla stadyumumuzu yine aynı yerde en iyi şekilde eskisini yıkıp en iyi şekilde Bilecik’in merkezinde bu spor alanımızı ama bu sefer aynı zamanda tribünlerin altında bireysel spor salonlarıyla beraber Bilecik’in merkezinde inşallah en kısa süre içerisinde yenisini yapacağız. Geleceğimiz inşallah hep beraber oluşturacağımız 2023-2053 ve 2071 hedeflerine koşarak beraber gideceğiz.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.