DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

SAĞLIK VE HAREKET İÇİN; ‘’ASANSÖR YOK GÜNÜ’’  

SAĞLIK VE HAREKET İÇİN; ‘’ASANSÖR YOK GÜNÜ’’

Birçok güzel ve anlamlı uygulamaya imza atan Bilecik Belediyesi tarafından Sağlıklı ve Hareketli bir toplum bilinci oluşturulması amacıyla kutlanan ‘’Asansör Yok Günü’’ için ilimizdeki başta Bilecik Valiliği olmak üzere bütün kurumlara bilgilendirici ve farkındalık oluşturucu görsel ve ekler sunuldu.

 24 Nisan 2019’da, Now We MOVE kampanyasının bir parçası olarak Avrupa Asansörsüz Günü gerçekleştiriliyor.

 Asansör Yok Günü, meşgul insanların günlerine fiziksel aktivite eklemelerinin basit bir yolunu vurgular ve bunun yerine merdivenleri kullanmayı teşvik etmek amacıyla kutlanıyor. Tüm kuruluşlar ve bireysel vatandaşlar, bazı asansör ve / veya yürüyen merdivenleri kendi tesislerinde gönüllü olarak kapatarak girişime katılmaya davet edilir.

Söz konusu çalışma hakkında bilgi veren  Avrupa Hareket Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, şu bilgileri verdi:

‘’ Asansör Yok Günü gibi halka açık etkinliklerle, insanların günlük rutinlerine fiziksel aktiviteleri nasıl içerdiklerini yeniden gözden geçirmelerini sağlayacağımızı umuyoruz. Asansörün kullanımlarını caydırmak gibi basit eylemler onlara en çok harcadıkları ortamları kolayca bulabilecekleri fırsatlar sunuyor. Asansörsüz Gününün genel fikri, asansörler yerine merdiven kullanımını günlük olarak kullanmaktır. 26.04.2017 tarihinde Avrupa’da Asansör kullanmama günü olarak geçiriliyor. ISCA ve yerel ortakları, vatandaşları, kuruluşları, kurumları ve şirketleri, binalarındaki asansörler ve yürüyen merdivenlerin bir kısmını mühürlemek ve çalışanlarını veya meslektaşlarını merdivenleri kaldırmaya teşvik etmek için davet ediyor. Asansörler yerine merdiven kullanımını teşvik etmek ve insanları hareketin faydaları hakkında bilgilendirmek için o gün binanızdaki asansörleri kapatarak girişime katılabilirsiniz.’’ Dedi.

MERDİVEN ÇIKARAK, KALORİ YAKIN VE SAĞLIKLI OLUN

Asansör kullanımının aksine merdiven kullanımının önemine değinen Çalışkan; ‘’Merdivenleri tırmanmakla ilgili birkaç gerçek: Merdivenlerden çıkmak, yürüyüşten üç kat daha fazla kalori yakıyor. Dakikada yaklaşık 8-11kcal enerji gerektirir ve diğer orta yoğunluktaki fiziksel aktivitelerden daha yüksektir. 70 kg’lık bir kişi iki kat merdivenden çıkarsa günde 30 kalori yakabilir (her biri yaklaşık 12 adım). Günde üç kez altı basamak merdivenden çıkmak 90 kalori yakacak. Yaktığınız kalorilerin sayısı vücut ağırlığınıza bağlıdır, zira daha ağır insanlar daha hafif olanlardan daha fazla kalori yakarlar. Haftada 55 sefer merdivenden tırmanmak hareketsizliğe bağlı sağlık risklerini önemli ölçüde azaltabilir. Sağlıklı kemiklerin, kasların ve eklemlerin inşa edilmesine ve korunmasına yardımcı olmanın yanı sıra sağlıklı bir vücut ağırlığının korunmasına yardımcı olur.  ’’ Şeklinde bilgi verdi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.