DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI GASTRONOMİ ZİRVESİNDE KONUŞTU

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI GASTRONOMİ ZİRVESİNDE KONUŞTU

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ATO Congresium Fuar alanında düzenlenen ve Dünya’nın seçkin turizm destinasyonlarının bir araya geldiği 3. Uluslararası Turizm Fuarı Travelexpo Ankara Gastronomi Zirvesi’nde, konuştu.

Bilecik’i, birçok ulusal ve uluslararası platformda temsil eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yerel Yönetimlerin Gastronomi ve Turizm konulu panele konuşmacı olarak katılarak, ilimizin yöresel lezzetleri hakkında bilgiler aktardı.

Bioçeşitlilik ve Kültürel Endeksi en yüksek şehirler arasında olan Bilecik’in, Osmanlı Saray mutfağından günümüze ulaşan yöresel lezzetler hakkında alanında uzman gastronomlara tanıtılma fırsatı bulduğu zirveye Bilecik damgasını vurdu.

Bilecik’te kurulan ve dünyaya 6 asrı aşkın süre boyunca hak ve adalet dağıtan Osmanlı Devleti mutfağından da örnekler sunularak, bilgiler verildiği zirvede konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

‘’ATO Congresium Fuar alanında düzenlenen ve Dünya’nın seçkin turizm destinasyonlarının bir araya geldiği 3. Uluslararası Turizm Fuarı Travelexpo Ankara Gastronomi Zirvesi’nde, Yerel Yönetimlerin Gastronomi ve Turizm konulu panele konuşmacı olarak davet edildik. Ülkemizde Bioçeşitlilik ve Kültürel Endeksi en yüksek şehirler arasında olan Bilecik’in, Osmanlı Saray mutfağından günümüze ulaşan yöresel lezzetler hakkında alanında uzman gastronomlara tanıtma fırsatı bulduk. Yerel yönetimlerin yöreye has zenginliklerini tescilleme ve markalaştırma yönündeki çalışmaların önemine değindik. Tarihi ve kültürel mirasın başkenti Bilecik’te gastronomi alanında yaptığımız ve önümüzdeki zaman dilimi içerisinde yapacağımız çalışmalarla bölgemizde ve ülkemizde hak ettiği yeri bulacaktır. Zirvenin düzenlenmesinde katkısı olan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞKOPAN) ile Bilecik’te güzel faaliyetlerin gerçekleştirildiğini ve önümüzdeki süreçte güzel çalışmaların devam edeceği bilgisini verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.