DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZLA EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR İLE ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada; ”Bütün vatandaşlarımızla el ele gönül gönüle yaptığımız güzel çalışmalarla engelleri kaldırıyoruz” dedi.
Açıklamasında; toplumsal ve sosyal hayatta birlik ve beraberlik içinde eşit bir şekilde yaşamanın önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, engelli vatandaşlara gösterilen ilgi ve desteğin sosyal devlet anlayışının ve çağdaşlık ölçülerinden biri olduğunu hatırlattı. Çağın getirdiği gelişmeler ve ülkemiz ile şehrimizin gelişimine paralel olarak engelli vatandaşlara pek çok alanda çalışma ve üretime katılma imkanları sunulduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesinin de bu doğrultuda birçok güzel çalışmayı gerçekleştirdiğini kaydetti.

”BİLECİK BELEDİYESİ ÇALIŞMALARIYLA TÜM VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA YER ALIYOR”

Mesajında; Bilecik Belediyesi olarak çalışmalarıyla her durumdaki vatandaşımızın yanında yer aldığını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerine şöyle devam etti.

“Bilecik Belediyesi olarak bizler de dezavantajlı gruptaki insanlarımıza karşılık sorumlu olduğumuzun bilincinde olarak belediyemiz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayatımızın bir parçası olan engelli kardeşlerimize yönelik çeşitli projeler yürütüyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile imzaladığımız Ulaşılabilirlik Destek Programı protokolü kapsamında ulaşılabilirlik hususunda tüm kaldırımlarımız engelli kardeşlerimize uygun hale getirildi. 24 saat kesintisiz hizmet sunan bir engelsiz ulaşım aracımız bu anlamda vatandaşlarımızın hizmetindedir. Bedensel engelli vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda akülü ve normal tekerlekli sandalye dağıtımlarımız sürüyor. Engelli çocuklarımız için hazırladığımız çocuk parkı yine bu projelerimizden birisi. Destek ve katkılarıyla engellilerimizin ihtiyaçlarına hizmet eden tüm hayırseverlerimizi ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızı tebrik ediyor, Dünya Engelliler Haftasını en içten duygularımla kutluyorum.”

ŞEHRİMİZDEKİ ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ BİLECİK ŞEHİR TİYATROLARINDA HAYATA KATILIYORLAR

Bilecik Belediyesi tarafından dez avantajlı gruptaki vatandaşlarımıza yönelik güzel sosyal ve kültürel faaliyetlerin de yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Devletimizin engelliler ile ilgili politikasının temelinde, “Bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle insanlar arasında ayrım yapılmasına izin verilmeyecektir” ilkesi yer almaktadır. Bu fırsatlardan istifade etmelerine imkan sağlayarak, engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve özürleri elverdiği ölçüde çalışma şartlarına kavuşmaları için gayretlerimiz sürmektedir. Toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan, günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izlediğimiz engelli vatandaşlarımıza ilişkin konular, her kesimin yakın ilgisini gerektirmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır. Bizler de geçtiğimiz yıl temellerini attığımız Bilecik Şehir Tiyatrolarında bu yıl Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezindeki özel öğrencilerimiz yer alarak, sahneye çıkıyor.

ÖZEL ÖĞRENCİLERİMİZ ”BİZ BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ” ETKİNLİĞİNDE BULUŞUYOR

Bilecik Özel Eğitim İş Okulu Merkezi öğrencilerinin, Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ”Biz Birlikte Hareket Ediyoruz” adlı etkinlik kapsamında bir araya geldiğini hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı; ” Bilecik Özel Eğitim İş Okulu Merkezi öğrencilerine yönelik düzenlenen spor etkinliği kapsamında öğrencilerimiz, okullarından alınarak, Bilecik Belediyesi Bayan Spor Merkezi ile Beşiktaş Mahallesi Kadın Spor ve Yaşam Merkezinde sportif aktivitelere katılıyor. Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ogranizasyonunda geçtiğimiz hafta başlayan aktivite kapsamında öğrenciler her Pazartesi ve Salı günü olmak üzere haftada iki gün boyunca spor ile buluşuyor. Öğrencilere sporu sevdirmek, sporun yararları ve gerekliliği ile obeziteye karşı farkındalık oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen aktivitede öğrenciler, spor yaparak, eğlenme imkanı buluyor. Eğitim ve öğretim dönemi sonuna kadar gerçekleştirilecek olan aktiviteden duydukları memnuniyet bizler için en mutlu olan şeydir.” şeklinde konuştu.

BİLECİK BELEDİYESİ BİLGİ EVİ DEZ AVANTAJLI ÖĞRENCİLERİMİZE BİRÇOK ALANDA HİZMET VERECEK

Mesajında; kısa bir süre sonra hizmete girecek olan Bilecik Belediyesi Bilgi Evinin dez avantajlı gruptaki vatandaşlarımız için en uygun şekilde hazırlandığını belirterek, ”Dez avantajlı kardeşlerimiz, Bilgi Evinin ilk katında kendilerinin hayatlarını kolaylaştıracak ve onların birçok konuda hayata tutunmalarını sağlayacak imkanlara sahip olacak. Yine sosyal belediyecilik ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında belirli aralıklarda engelli vatandaşlarımız ve aileleriyle çeşitli etkinlikler vesilesiyle bir araya geliyoruz. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, destek ve katkılarıyla engellilerimizin ihtiyaçlarına hizmet eden tüm hayırseverlerimizi ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızı tebrik ediyoruz. Bilecik Belediyesi olarak dez avantajlı gruptaki kardeşlerimiz için daha güzel çalışmalar gerçekleştireceğimize olan inancımızla bütün kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, onların yaşamlarında engellerle karşılaşmamalarını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.