DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BEBKA, BÖLGENİN POTANSİYELİNİ “2. AR-GE İNOVASYON ZİRVE VE SERGİSİ” NDE TANITTI…

BEBKA, BÖLGENİN POTANSİYELİNİ “2. AR-GE İNOVASYON ZİRVE VE SERGİSİ” NDE TANITTI…

BURSA – Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından organize edilen ve ikincisi bu yıl 6-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi”nde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) da yerini aldı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı himayelerinde ikincisi bu yıl düzenlenen MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, 6-7 Eylül tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği ve iki gün boyunca Ar-Ge ve inovasyona ilişkin konferansların düzenlendiği zirvede, BEBKA da Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, ULUTEK Teknopark, Anadolu Üniversitesi ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin de içerisinde yer aldığı standıyla hazır bulundu.

Zirvenin ilk gününde, Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk ÖZLÜ standımızı ziyaret etti ve bölge illerimizin projeleriyle ilgili bilgi aldı.

30’dan fazla Ar-Ge projesi sergilendi

Ar-Ge merkezleri, üniversiteler, teknoparklar, kalkınma ajansları ve organize sanayi bölgelerinde geliştirilen inovatif projeleri aynı platformda buluşturarak, projeler arasında sinerji ve etkileşim oluşturmayı; projelerin yatırıma dönüşmesine ve ticarileşmesine katkıda bulunmayı hedefleyen ve Türkiye’nin milli ve yerli projeleri dâhil, çeşitli inovatif projeler sergilendiği “Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi”nde, BEBKA standında da üniversiteler ve diğer kurumların 30’dan fazla Ar-Ge projesi ziyaretçilerin dikkatine sunuldu.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve ARİNKOM TTO tarafından yürütülen ve teknoloji tabanlı firmaların desteklenerek büyüme ve gelişmesine katkı sağlanmasını amaçlayan “Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı” çerçevesinde desteklenen firmalar projelerini BEBKA standında tanıttılar.

AR-GE projelerinin yanı sıra, BEBKA işbirliğiyle düzenlenen Bilim Şenliğinde yer alan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin stanttaki bölümünde sanal gerçeklik ve diğer düzenekleriyle ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.